Kommentti: Kohti Kuningasta, Teemu Pukki! Huuhkajien maalitykillä on poikkeuksellinen lahja

3:56
Tulosruudun raportti: Huuhkajat pelasi tasapelin Bosnia-Hertsegovinaa vastaan MM-karsinnan avauksessa.

Kaksi maalia Bosnia-Hertsegovinan verkkoon tykittänyt Teemu Pukki nousi osumiensa myötä jakamaan Suomen kaikkien aikojen maalipörssin kakkossijaa Mikael Forssellin kanssa. Pukki on vauhdilla matkalla kohti Suomen kaikkien aikojen maalipyssyn titteliä, jonka hän ansaitsee täysin, kirjoittaa MTV Urheilun Riku Hellanto.

Teemu Pukki osoitti keskiviikkona Olympiastadionin iltavalaistuksessa jälleen olevansa maailmanluokan maalintekijä. Kotkalaissyntyinen hyökkääjä iski pallon kahdesti Bosnia-Hertsegovinan verkkoon ja nousi samalla jakamaan Suomen A-maajoukkueen kaikkien aikojen maalitilaston kakkospaikkaa yhdessä Mikael Forsselin kanssa.

29 maalia Huuhkajille tykittäneen Pukin edessä on enää vain Jari Litmanen, joka heilutti Suomen paidassa maaliverkkoja 32 kertaa. Tällä tahdilla ei mene kovinkaan kauan, kun Pukin voi kruunata myös tilastollisesti Suomen kaikkien aikojen maalintekijäksi. Täysin ansaitusti.

Kuningas Litmasen kruunua kaikkien aikojen parhaana suomalaisena jalkapalloilijana ei kukaan voi viedä, mutta tämän tittelin Pukki Litmaselta nimiinsä ehdottomasti ansaitsee.

Karu totuus on se, että Teemu Pukki on onnistunut siinä, missä Jari Litmanen ja Mikael Forssell eivät koskaan onnistuneet. Pukki vei Suomen jalkapallon arvokisoihin.

Historiallinen EM-kisapaikka oli toki ensisijaisesti koko Suomen joukkueen upean yhteispelin ja taistelun tuotos, mutta tilastot puhuvat puolestaan. Kun isket joukkueesi 16 karsintamaalista kymmenen, olet jo tittelisi ansainnut.

Mistään yksittäisestä suonenvedosta ei voida puhua, sillä Pukki on viime vuosina osoittanut olevansa äärimmäisen taitava maalintekijä. Pukin 29 maajoukkuemaalista peräti 17 on viimeisen kahden ja puolen vuoden ajalta.

Pian 31 vuotta täyttävä Pukki on jo pitkään ollut elämänsä vedossa. Pukki luo itselleen älykkäällä liikkumisellaan paljon maalipaikkoja ja on niissä tehokkaan kliininen.

Vaikka keskiviikkona Pukki tarvitsikin useamman maalipaikan ennen kuin maalihanat aukesivat, löytää pallo yleensä tiensä kovalla prosentilla maalipaikoista verkkoon. Pukki ei mässäile voimalla, vaan tarkkuudella. Hänellä on maalinteon lahja.

Kun Pukki karkasi keskiviikkona Bosnia-Hertsegovinan puolustukselta puolesta kentästä läpiajoon, monet kotisohvilla ottelua seuranneet fanit, Pukin joukkuetoverit ja luultavasti Pukki itsekin tiesivät tarkalleen, mistä peliväline tovia myöhemmin löytyisi. Maalista.

Juuri tästä Teemu Pukin erinomaisuudessa ja lahjakkuudessa on kyse. Ja siksi Teemu Pukki on pian Suomen kaikkien aikojen paras maalintekijä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja