Mainos

Komissio valvomaan maareformia Zimbabwessa

Zimbabween perustetaan komissio, joka valvoo valkoisten omistamien maiden rauhanomaista siirtämistä maattomille mustille. Asiasta sopivat Zimbabwen presidentti Robert Mugabe sekä maanviljelijöiden ja mustien sotaveteraanien edustajat perjantaina.

Maatilojen valtauksia ja väkivaltaisuuksia aiemmin läpi sormien katsonut Mugabe vetosi samalla väkivallan lopettamisen puolesta.
-Heidän (sotaveteraanien) ei pidä häiritä maanviljelijöitä. Heidän ei pidä kajota (viljelijöiden) omaisuuteen, vaan pysyä mahdollisimman rauhallisina eikä häiritä maatilojen jokapäiväistä toimintaa, Mugabe sanoi.

Maanviljelijöiden liiton CFU:n puheenjohtaja kertoi Mugaben suostuneen ajatukseen, joka oli syntynyt tällä viikolla CFU:n ja itsenäisyyssodan veteraanien välisissä, kolme päivää kestäneissä neuvotteluissa. Mugabe vaati kuitenkin, että myös heimojohtajia on otettava mukaan nyt perustettavaan komissioon. CFU:n ja Zimbabwen varapresidentin Joseph Msikan on tarkoitus tavata maanantaina ja keskustella tarkemmin asiasta.

Oppositiossa oleva Demokraattisen muutoksen liike (MDC) perui keskiviikkoisen uhkauksensa boikotoida tulossa olevia parlamenttivaaleja. Syynä on MDC:n kannattajakunnan aikomus äänestää joka tapauksessa, kertoi MDC:n edustaja David Coltart tänään uutistoimisto AFP:lle. Coltart sanoi olevansa varma, että vallassa oleva Zanu-PF -puolue aikoo manipuloida vaalitulosta. Zimbabwen kolme kuukautta sitten alkaneessa maatilakiistassa on kuollut tähän mennessä 19 ihmistä.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.