Kolmekymppinen mies haki netissä tapaamansa lapsen koululta, juotti alkoholia ja vei asunnolleen – käytti törkeästi hyväkseen ja tartutti sukupuolitaudin

8:23
MTV Uutiset kertoi vastikään, että netin hyväksikäyttäjistä tulvii nyt vihjeitä järjestöille. Katso lähetys aiheesta yltä.

Itä-Suomen hovioikeus piti voimassa kolmekymppiselle miehelle luetun tuomion törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kahdesta muusta seksuaalirikoksesta. Mies houkutteli tytön koulusta asunnolleen ja sukupuoliyhteyteen lupaamalla alkoholia ja tupakkaa.

Vuonna 1987 syntynyt Jaakko Antero Kärkkäinen tuomittiin alun perin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Miehen katsottiin syyllistyneen törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, seksuaalipalvelujen ostamiseen nuorelta sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitoon.

Kolmekymppinen mies oli tavannut 13-vuotiaan uhrinsa netissä. Mies oli tehnyt tuttavuutta tytön kanssa seksi mielessään. Mies oli muun muassa lähetellyt tytölle kuvan sukupuolielimestään ja myös pyytänyt tytöltä alastonkuvia.

Tyttö ei ensin halunnut tulla asunnolle

Lopulta mies oli vaatinut 13-vuotiasta tulemaan hänen asunnolleen. Tyttö ei ollut halunnut tulla, mutta mies oli taivutellut tämän tarjoamalla tälle vastineeksi tupakkaa. Mies oli hakenut tytön luokseen tämän koulupäivän jälkeen. Matkalla mies oli juottanut tytölle voimakasta alkoholia. 

Asunnolla mies oli ollut lapsen kanssa sukupuoliyhteydessä ja tehnyt tälle muita seksuaalisia tekoja. Oikeudessa todettiin myös, että mies oli tartuttanut tyttöön sukupuolitaudin, klamydian.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen teoista 3 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Lisäksi mies määrättiin maksamaan asianomistajalle 10 000 euron kärsimyskorvaus.

Rangaistusta langetettaessa otettiin huomioon, että mies oli aiemminkin tuomittu samankaltaisista rikoksista. Miehen syyksi luettiin vuonna 2014 yhteensä 22 seksuaalirikosta. Rikosnimikkeinä oli muun muassa raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja perusmuotoinen lapsen hyväksikäyttö. Aiempi tuomio kovensi nyt annettavaa rangaistusta kuudella kuukaudella.

Valitti hoviin

Mies valitti tuomiostaan Itä-Suomen hovioikeuteen.

Hän vaati, että syytteet hylätään niiltä osin, kuin niissä kerrottiin hänen tarjonneen asianomistajalle alkoholia ja tupakkaa päästäkseen tämän kanssa sukupuoliyhteyteen. Mies ei mielestään ollut myöskään tartuttanut tyttöön klamydiaa. Niin ikään mies vaati, että hänelle tuomittua rangaistusta alennetaan ja että määrättyjä kärsimyskorvauksia kohtuullistetaan.

Hovioikeus ratkaisi asian eilen. Se piti käräjäoikeuden tuomion voimassa lähes kokonaan.

Hovioikeus teki muutoksen ainoastaan miehen maksettavaksi määrättyyn kärsimyskorvaukseen. Summaa pudotettiin 10 000 eurosta 8 000 euroon.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja