Mies viestitteli 11-vuotiaan kanssa ja sopi treffit: Lapsi joutui törkeän hyväksikäytön uhriksi – syyte törkeästä raiskauksesta hylättiin oikeudessa

11-vuotiaaseen tyttöön kohdistunut yhdyntä metsässä toi miehelle 2 vuotta 10 kuukautta vankeutta Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Oikeuden mukaan Ville Santeri Mäkimarttunen syyllistyi törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön viime vuoden huhtikuussa.

Mies ja tyttö olivat tavanneet pikaviestisovelluksessa ja sopineet tapaamisen parkkipaikalle. Yhdyntä oli tapahtunut parkkipaikan läheisessä metsässä ja mies oli poistunut autolla heti teon jälkeen. Tyttö oli soittanut isälleen, joka kertoi tyttärensä olleen niin hädissään, ettei hän ollut koskaan kuullut tätä vastaavassa mielentilassa.

Syyttäjä vaati miehelle tuomiota myös törkeästä raiskauksesta, mutta oikeus hylkäsi syytteen.

Miehen rangaistusta alennettiin sen perusteella, että mies oli itse selvittänyt kiinnijäämisensä jälkeen tekemisensä poliisille. Syyte nostettiin käytännössä hänen oman kertomuksensa perusteella, koska tyttö oli jopa poikkeuksellisen vaitonainen tapahtumien kulusta.

– Sen lisäksi hän on asianomistajatahon vaatimukset vastuulleen myöntäessään pyrkinyt poistamaan rikoksensa vaikutuksia olkoonkin, etteivät vaikutukset poistu rahallisella korvauksella, tuomiossa todetaan.

Mies määrättiin maksamaan tytölle korvauksia muun muassa kärsimyksestä ja kivusta yhteensä 16 500 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja