Mainos

Kolme karua asiaa, joita jokaisen kolmekymppisen pitää ajatella

Brightside.me inspiroitui morena-morana-nimisen blogistin sanoista ja päätti jakaa viisaudet siitä, millaisia asioita jokaisen kolmekymppisen kannattaa pohtia – vaikkei huvittaisi.

1. Teenkö työtä onneni eteen?

Unelmoiko isoäitisi Siitä Oikeasta, ikuisesta onnesta, yritysjohtajan paikasta?

Ei varmaankaan.

Aiempien sukupolvien elämä oli monella tavalla karumpaa, ja monet 1980-luvulla syntyneille naisille tarjolla olevista mahdollisuuksista olivat heille saavuttamattomissa. Heille elämä oli työtä ja raadantaa – asioita, joita moni nykykolmekymppinen ei ole koskaan kokenut.

Ja siinä ongelma piileekin.

Moni odottaa rikkauksia ja unelmauraa, mutta viettää silti päivät tietokoneen edessä tekemättä asialle mitään. Tällaisella asenteella ei saavuta mitään. Haave miljardin omaisuudesta tai hienosta autosta on suurelle osalle "tavallisista pulliaisista" saavuttamaton haave – ainakin silloin, jos asialle ei tee mitään.

Vaikka elämä onkin kokonaisuudessaan muuttunut mukavammaksi viimeisen sadan vuoden aikana, odotamme materian, kuten omakotitalon ja auton, tuovan meille onnea ja tyytyväisyyttä. Onnea ei kuitenkaan saavuteta näin.

2. Haluanko enemmän kuin tarvitsen?

Moni on onneton, koska odottaa täydellistä onnen tilaa, jossa jokainen tarve on tyydytetty. Kuvittele, että olet nauttinut ihanan illallisen ravintolassa, jota rakastat – ja sitten käy ilmi, ettei jälkiruokana olekaan suklaakakkua. Olet turhautunut, vaikka olet jo täynnä. Miten ahnetta!

Nykyihminen haluaa enemmän kuin tarvitsee, koska se on helppoa. Kun lappaa herkkuja ruokakoriinsa marketissa ja tuskastuu, koska brie-juusto onkin loppu, unohtaa samalla, millaisessa yltäkylläisyydessä elää. Länsimainen nykyihminen ei tule koskaan kylläiseksi, koska voi aina haluta jotakin uutta.

Kuvittele, että olet menossa syömään. Eikö olekin ihanaa nauttia hyvää ruokaa silloin, kun olet todella nälkäinen? Samanlaisia rajoituksia tarvitsemme myös muuhun elämään, sillä jos mitä tahansa voi saada heti, asiat muuttuvat arvottomiksi.

3. Mitä minä ansaitsen?

Ajatteletko, että elämä on sinulle velkaa? Koetko ansaitsevasi kaiken vain siksi, että ansaitset kaiken? 

Nykyihminen on saanut nauttia monista mukavuuksista, joista hänen äitinsä ja isänsä saivat vain haaveilla. Kuka se olikaan, joka hiihti viisi kilometriä kouluun ilman aamupalaa? Entä kenet vietiin kouluun autolla, paahtoleiväntäyteisen aamupalan jälkeen? Kenellä oli telkkari, lenkkitossut ja untuvatyyny?

Asioiden arvo katoaa, kun ne ovat heti tarjolla – eikä kukaan lopulta jaksa nähdä vaivaa minkään eteen.

Inspiroiduitko? Muuta elämäsi näin!

Stressaako? Positiivinenkin stressi kuormittaa elimistöä


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.