Mainos

Kolari johdatti autorikosliigan jäljille

Leivonmäen viimeviikkoinen kuolonkolari on johtanut poliisin kansainvälisen autorikossarjan jäljille.

Mersuissa on havaittu vikaa

Alustavien tutkimusten perusteella liikenneturmaan joutuneet venäläiset olivat tovereineen kuljettamassa Ranskasta ja Ruotsista laittomasti hankittuja arvoautoja Suomen kautta Venäjälle.

Rikossarjaan on yhdistetty kuusi autoa, joiden yhteisarvo on ainakin kolme miljoonaa markkaa.

Tutkinnanjohtaja, komisario Taito Haara Lahdesta kertoo, että Suomen osalta autoliigan toimia tutkitaan törkeänä kätkemisrikoksena.

Vangittuina on kaikkiaan kahdeksan noin 30-vuotiasta miestä, joista kuusi on venäläisiä, yksi virolainen ja yksi ranskalainen. Poliisi kuvaa tekoja hyvin suunnitelluiksi.

Kolme autoa jäi kiinni

Leivonmäen törmäyksessä 5. lokakuuta kuoli vuonna 1943 syntynyt espoolaismies ja samassa autossa matkustanut nainen loukkaantui.

Turman aiheutti väärälle kaistalle ajautunut Saab-henkilöauto, joka oli rekisteröity Ruotsiin. Sillä matkustaneet venäläismies ja hänen toverinsa pakenivat metsään.

Silminnäkijöiden mukaan heidät palasi hakemaan Mercedes Benz, joka oli liikkeellä ranskalaisin kilvin. Poliisi tavoitti Mersun ja venäläiskolmikon pian onnettomuuden jälkeen Heinolan Pääsinniemestä.

Kolarin aiheuttanut kuljettaja vangittiin tiistaina Jyväskylässä. Perjantaina poliisi paljasti, että haaviin jäi Heinolassa samalla kertaa kaksi muuta "kiinnostavaa" autoa: Volvo ja BMW.

Viime viikon perjantaina oli lisäksi tavoitettu Lappeenrannasta toinen Volvo ja Helsingistä Ferrari-urheiluauto, jotka kaikki liittyvät samaan rikossarjaan.

Lahdessa on tällä viikolla vangittu kaikkiaan seitsemän miestä epäiltynä osallisuudesta autorikosliigaan.

Onnettomuus sattui "siirtotaipaleella"

Tutkimuksissa on selvinnyt, että autot oli saatu haltuun petoksilla Ranskasta ja Ruotsista. Ne oli ilmeisesti tuotu viime viikolla Suomeen maata myöten eli Pohjois-Suomen kautta.

Onnettomuus sattui "siirtotaipaleella" nelostiellä.

-Ilmeinen tarkoitus oli viedä autot Venäjälle, sanoo komisario Haara.

Hänen mukaansa rikossarjaan ei tällä hetkellä ole yhdistetty muita autoja tai tekijöitä. Yksi takavarikoitu auto on ehditty palauttaa oikealle omistajalleen Ruotsiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.