Kokenut MM-kultaleijona päätyi Pelicansiin yhden ottelun mittaisen viime kauden jälkeen – "Sen jälkeen aloitimme varsinaiset sopimusneuvottelut"

Topi Jaakolalle uusi startti Pelicansissa: Vaikea viime vuosi toi perspektiiviä 6:49
Topi Jaakola pohjusti alkavaa kautta MTV Urheilulle.

Lahden Pelicans on uuden edessä. Tavallisen Liiga-syksyn lisäksi käynnissä on valmistautuminen seurahistorian ensimmäiseen CHL-kauteen.

MAINOS

CHL avaa C Moren kiekkokauden

Kaikki suomalaisjoukkueiden ottelut suorina ja suomeksi osoitteessa www.cmore.fi 

Uuden turnauksen ja uusien vastustajien keskellä kokemusta nuoreen joukkueeseen tuo kaiken nähnyt puolustaja Topi Jaakola

– Hienoa päästä kokemaan kovia kansainvälisiä pelejä. Heti tulee ammattilaisjoukkueita Euroopan huipulta vastaan. Hyvä mittari meille nähdä, mihin oma arki riittää, Jaakola, 35, sanoo MTV Urheilulle.

Pelicansilla on jalkeilla nuori joukkue, joka on kokenut viime kaudesta merkittävää vaihtuvuutta.

Seurasta pois ovat siirtyneet muun muassa Juho Olkinuora, Oliwer Kaski, Mikko Kousa, Hynek Zohorna ja Jesse Saarinen.

Uusina kasvoina nähdään Jaakolan lisäksi esimerkiksi maalivahti Tomi Karhunen, Atte Tolvanen, Matteo Pietroniro, KHL-seura Avtomobilistista saapunut Pavel Varabjou ja viime kaudella Mestiksessä tehoja Kiekko-Vantaassa mättänyt Miro-Pekka Saarelainen.

– Meidän iso teema on ollut saada koko joukkue samaan vaunuun mukaan. Se, mitä viime vuonna on tapahtunut, ei tässä vaiheessa enää juuri auta. Kaikki yhteistyö on rakennettava alusta asti.

Pelicansin kivikovassa alkulohkossa eteen asettuvat hallitseva Tshekin mestari Trinec ja sveitsiläinen Lausanne.

– Kamppailu ja luistelupelaaminen tulee korostumaan varmasti. Niiden lisäksi pelin sisällä täytyy olla nyansseja, sijoittumista ja yhteistyön peliä. Pelkästään luistelemalla päästä päähän voi tulla hankaluuksia.

– Tiettyä seikkailumieltä siellä pitää olla. Erilaisia pelitapoja voi tulla vastaan kuin mihin täällä jätkät ovat tottuneet. Silloin korostuu se, että aistit ovat hereillä ja olet valmis reagoimaan, Jaakola muistuttaa.

Loukkaantumiset rusensivat 35-vuotiasta Jaakolaa viime kauden. TPS:n riveissä kertyi vain yksi ottelu. Nyt maailmanmestari pelaa vuoden sopimuksella Pelicansissa. Miksi Lahteen? Jaakola kääntää kysymyksen toisin päin.

– Miksi ei? Minulla oli kuntotuspuolella jatkunut pidempään yhteistyö Harri Hakkaraisen kanssa. En nyt suoraan hänen kauttaan Pelicansiin päättynyt, mutta keskustelu laitettiin alulle Harrin ansiosta. Puhuimme seurajohdon kanssa samaa kieltä, mihin suuntaan joukkuetta halutaan viedä. Sen jälkeen aloitimme varsinaiset sopimusneuvottelut, Jaakola sanoo.

Pelicans avaa CHL-kautensa perjantaina Trineciä vastaan. Liiga-kauden joukkue avaa HIFK:ta vastaan 13. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat