Kohupäätöksen Venäjällä tehnyt vahvistus viehättyi SM-liigasta – perhe vaikutti ratkaisuun: "Paras meille"

Pelicans lähtee liigakauteen yhtenä suosikeista – Lahteen putoillut tähtivahvistuksia toisensa perään 2:14
Pelicans lähtee liigakauteen yhtenä suosikeista – Lahteen putoillut tähtivahvistuksia toisensa perään.

Kun Tshekin maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva jykevä puolustaja Michal Jordan mietti vaihtoehtoja uransa jatkoksi, monet hyvät palautteet Suomesta ja Lahden Pelicansista ratkaisivat seuraavan siirron.

33-vuotias Jordan kuului viime keväänä Tshekin MM-joukkueen kapteenistoon. Hän oli edellisvuonna solminut juuri ennen Venäjän hyökkäyssodan alkua kaksivuotisen sopimuksen KHL-seura Amur Habarovskin kanssa. Siitä hän pääsi irtaantumaan vasta viime joulukuussa perhesyihin vedoten.

Petteri Sihvonen ennustaa Liigan joukkueiden sijoitukset 5:47
Kuinka korkealla Pelicans on? Asiantuntija Petteri Sihvonen ennustaa Liigan joukkueiden sijoitukset ja listaa, keitä kannattaa seurata.

Loppukauden Jordan vietti Sveitsin liigan Rapperswil-Jonassa. Kauden päätteeksi hän punnitsi tarkkaan vaihtoehtojaan. Lopulta sopivimmaksi osoittautuivat Lahti ja Pelicans.

– Kuulin täällä pelanneilta tshekeiltä joitain hienoja juttuja valmentajasta, kaupungista ja joukkueesta. Minulla oli kauden päättymisen jälkeen joitain mahdollisuuksia mihin mennä, ja tämä oli tietysti iso päätös minulle ja perheelleni, Jordan kertoo MTV Urheilun haastattelussa.

Jordan on kahden suunnan puolustajana kovan luokan vahvistus SM-liigaan. Hänellä saattaa olla vielä joitain hyviä pelivuosia edessään, mutta tässä vaiheessa uraa hän halusi ottaa huomioon myös poikansa tulevaisuuden.

– Ajattelimme, että tämä on paras vaihtoehto meille itsellemme ja myös pojalleni, joka pelaa myös jääkiekkoa. Suomen junioriohjelma on todella hyvä. He tuovat mitaleita joka vuosi juniorien MM-kisoista. 

– En tietenkään tiedä, tuleeko hänestä ammattilaisjääkiekkoilijaa, mutta minä halusin antaa hänelle parhaan mahdollisuuden kehittyä, Jordan perustelee.

Paperilla ei voiteta mestaruuksia

Uuden liigakauden keskiviikkona vierasottelulla viime kevään finaalivastustajaansa vastaan aloittava Pelicans on tehnyt kauteen kovia kiinnityksiä. Viime kauden ryhmästä muun muassa Lukas Jasek, maalivahti Patrik Bartosak, Iikka Kangasniemi, Tyler Kelleher, Ben Blood, Joni Ikonen ja Teemu Eronen vaihtoivat maisemaa, mutta tilalle ovat tulleet muun muassa kova paluumuuttaja Ryan Lasch, maalivahti Jussi Olkinuora, kokenut ruotsalaishyökkääjä Patrik Carlsson sekä Jordanin lisäksi kaksi uutta tshekkipelaajaa, puolustaja Filip Kral ja hyökkääjä Lubos Horky.

Satsaukset ovat kovia, ja Lahdessa uskalletaan puhua jopa pienenä yllätyksenä tulleen SM-hopean kirkastamisesta kultaiseksi. Jordania eivät paineet hetkauta.

– Lajin ominaisuuksiin kuuluu se, että haluat voittaa jokaisen ottelun, ja jos meistä tuntuisi, ettemme halua voittaa, emme olisi täällä. Ainakaan minä en olisi, hän sanoo.

– Kyllä, paperilla odotukset ovat suuret, mutta paperi ei ole koskaan voittanut mestaruutta. Minusta kyse on siitä, miten toimimme pukuhuoneessa. Koossa on hyvä joukkue tulevaisuutta varten, ja olen todella tyytyväinen tekemääni valintaan.

– Ihmiset saavat puhuttavaa ja media kirjoitettavaa, mutta kukaan ei tee sitä puolestamme. Meidän täytyy keskittyä vain omaan tekemiseemme.

Viime kauden finaaliuusinta Tappara-Pelicans keskiviikkona kello 18.30. Suora ottelulähetys C Moressa ja MTV3-kanavalla kello 18.00 alkaen!

Lue myös:

    Uusimmat