Miten NHL-supertähti Anze Kopitar päätyi Tapparan harjoituksiin? Kokenut suomalaisluotsi järjestelijänä – "Sieltä suunnasta tuli kysymys"

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kertoo valmistautumisestaan tulevaan kauteen – nostaa esiin mielenkiintoisen vastustajan CHL:stä: Siinä kaupungissa on hurmos päällä jääkiekossa 5:25
Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kertoo valmistautumisestaan tulevaan kauteen – nostaa esiin mielenkiintoisen vastustajan CHL:stä: "Siinä kaupungissa on hurmos päällä".

Jääkiekon CHL-kauden avaukseen Sloveniassa valmistautuva Tappara on saanut jääharjoituksiinsa huipputason vahvistuksen, kun Los Angeles Kingsin NHL-tähti Anze Kopitar on treenannut joukkueen mukana. 

MAINOS

CHL avaa C Moren kiekkokauden

Kaikki suomalaisjoukkueiden ottelut suorina ja suomeksi osoitteessa www.cmore.fi

Tappara on leireillyt ennen kauden ensimmäisiä tosipelejä Slovenian Bledissa. Torstaina se kohtaa Klagenfurtin Itävallan puolella. 

Tamperelaisseura sai leirijärjestelyissään paikallista suomalaisapua. 

Kari Savolainen auttoi tämän leirin suhteen isosti ja olemme päässeet tänne tavallaan hänen ansiostaan. Hänellä on ollut vahva linkki slovenialaiseen kiekkoon jo vuosikaudet, Tapparan joukkueenjohtaja Aki Näykki selvitti puhelimitse MTV Urheilulle. 

Savolainen, 64, on toiminut Slovenian maajoukkueen valmentajana ja neuvonantajana monen vuoden ajan. Hän tuntee tätä kautta myös Kopitarin isän, valmentaja Matjaz Kopitarin

– Kun Kari järjesteli tätä leiriä, sieltä (Kopitarien) suunnasta tuli kysymys, että voisiko Anze osallistua meidän aamuharjoituksiin. Näin hän saisi vähän joukkuetreenejä alle, kun hän lähtee ensi viikolla takaisin Los Angelesiin. 

– Kopitar asuu tässä lähellä ja harjoittelee täällä, Näykki kommentoi.

Slovenialaistähti ei ole ensimmäinen NHL-huippupelaaja Tapparan treeneissä tänä kesänä. 

Aleksander Barkov on treenannut meidän mukana pitkin elokuuta, joten ei tämä mikään ihmeellinen ja outo asia pelaajillemme ole. Hienoa, että saamme noin kovatasoisia äijiä mukaan. Jokainen pystyy varmasti oppimaan tästä paljon.   

CHL-ottelut tällä viikolla C Morella:

Torstai 29.8:
Klo 17.50: HC Pilsen-HPK, C More Sport 1
Klo 20.20: Klagenfurt-Tappara, C More Sport 2

Perjantai 30.8:
Klo 18.50: Pelicans-Trinec, C More Sport 1
Klo 18.50: Kärpät-Grenoble, C More Sport 2

Lauantai 31.8:
Klo 17.50: Zug-HPK, C More Sport 1
Klo 20.35: Biel-Tappara, C More Sport 2

Sunnuntai 1.9:
Klo 18.30: Kärpät-SC Bern, C More Sport 1 ja Sub
Klo 18.50: Pelicans-Lausanne, C More Max

Kaikki suomalaisjoukkueiden ottelut suorina ja suomeksi osoitteessa www.cmore.fi

Leireily luonnonkauniissa maisemissa on ollut onnistunut kokemus. 

– Kaikki on toiminut täällä aivan viimeisen päälle. Joukkueessa on hyvä ja odottava fiilis. 

– Siirrymme tästä bussilla reilun tunnin pelipaikalle Klagenfurtiin, majoitumme ottelun jälkeen täällä ja lennämme sitten perjantaiaamuna Zürichiin. Sieltä matkustamme Bieliin, Näykki selvittää Tapparan liikkeitä torstain ja lauantain otteluihin liittyen. 

Lauantaina Tappara kohtaa Antti Törmäsen luotsaamaan ECH Biel-Biennen Sveitsissä. 

Lue myös:

    Uusimmat