Ville Nieminen heittäytyi runolliseksi CHL-pelien huumassa – painottaa pelaajilta omien persooniensa esiintuomista: "Muut paikat ovat jo varattuna"

Pian kautensa CHL:llä starttaava Pelicans lähtee hakemaan menestystä Euroopasta – päävalmentaja Nieminen: Toivottavasti CHL herättää lahtelaiset katsomoihin 6:52
Videolla Ville Niemisen haastattelu.

Lahden Pelicans ja sen päävalmentaja Ville Nieminen valmistautuvat paraikaa alkavaan CHL-kauteen. Pelicans on mukana turnauksessa ensimmäistä kertaa ja Nieminen odottaa uutta kokemusta innolla.

MAINOS

CHL avaa C Moren kiekkokauden

Kaikki suomalaisjoukkueiden ottelut suorina ja suomeksi osoitteessa www.cmore.fi 

– Olemme erittäin innostuneita ja meitä vähän jännittää CHL. Pelicansin tavoite on pelata kansainvälisiä pelejä. Nämä ovat meille ja pelaajillemme näytön paikkoja, Nieminen sanoo MTV Urheilulle.

Nieminen näkee, että CHL:ssä pelaaminen toimii pelaajille sekä valmentajille työkaluna, sillä seura pääsee näkemään erilaisia kulttuureja ja pelitapoja. 

– Nähdään kuinka meidän Pelicans-peli toimii eurooppalaisia joukkueita vastaan, Nieminen sanoo.

Erityistä painotusta tulevaan turnaukseen ei olla tehty, että nuoret pelaajat saisivat lähtökohtaisesti enemmän vastuuta.

– Meillä kaikki saa vastuuta ja ansionsa mukaan. Voittaminen ja pelaajan kehitystyö on meille ykkösasioita. Jos pelaaminen on vielä viihteellistä, niin silloin siinä on onnistuttu. Ei voi eritellä, että onko nämä nuorten vai vanhojen miesten pelejä. Nämä ovat Pelicansin pelejä, Nieminen kertoo.

Nieminen haluaa, että pelaajat ovat omia itsejään.

– Arki koostuu sellaisista asioista kuten kova vaatimustaso, asioiden sietäminen ja huumori. Se koostuu monista asioista. Persoonaa peliin, tuo oma itsesi pukuhuoneeseen. Muut paikat ovat jo varattuna, Nieminen sanoo.

Pelicansin ryhmä lähtee alkavaan kauteen uudesta tilanteesta, sillä pelaajisto on vaihtunut merkittävällä tavalla viime kauteen verrattuna. Joukkueesta lähti 13 pelaajaa ja yhdeksän tuli tilalle.

– Lähdemme nollasta liikkeelle. Emme ole liikkuvassa junassa. Olemme vielä asemalla. Tarvitsemme niitä junan työntäjiä, että päästään sillä vauhtiin. Se on ihan turhaa enää katsoa peruutuspeiliin. Meiltä lähti niin paljon pelaajia pois, että tämä on täysin uusi projekti. Toivomme, että pääsemme samalla tasolle. Mitkä ne keinot ovat, miltä meidän arki ja peli näyttää, missä aikataulussa, sitä emme vielä tiedä. Meillä on potentiaalia, mutta meillä on paljon töitä vielä edessä, Nieminen summaa.

Pelicansin lohkossa pelaavat Tshekin Trinec, Sveitsin Lausanne ja Valko-Venäjän Junost Minsk. CHL käynnistyy lahtelaisten osalta perjantaina 30.8, kun vastaan kotikaukalossa asettuu Trinec.

Lue myös:

    Uusimmat