Kokeneet poliisit profiloivat Myyrmäen postinkantajan murhaajaa – yksi asia tuntuu varmalta: "Täytyy olla joku sidos"

10:39
Mitä kaikkea poliisi nyt tekee postinjakajan murhatutkinnassa? Mitä tarkoittaa, kun poliisi hakee tolppaluvat? Katso Murharyhmän koko keskustelu yllä olevalta videolta.

Postinjakajan epäilty murha Vantaan Myyrmäessä on edelleen pimeänä eikä poliisilla ole tällä hetkellä ketään epäiltyä juttuun. Rikospaikan Murharyhmässä kokeneet poliisit profiloivat tekijää ja arvioivat sitä, millainen tekijä mahdollisesti on.

24-vuotias postinjakajanainen joutui raa’an väkivallan uhriksi Vantaan Myyrmäessä torstaina aamuyöllä 17. marraskuuta.

Nainen oli työvuorossa, kun tuntematon, tummiin pukeutunut henkilö hyökkäsi hänen kimppuunsa yllättäen. Väkivalta tapahtui Myyrmäentie 6:ssa sijaitsevan asuintalon edustalla noin kello 3.30–3.38.

Poliisin mukaan jutussa on yksi todistaja, joka näki tapahtuman ja hänen kauttaan poliisilla on tiedossa teon tarkka tapahtuma-aika ja kesto. Siitä huolimatta poliisilla ei ole ketään epäiltyä jutussa.

Tekijästä tiedetään toistaiseksi vain se, että hän oli tummiin pukeutunut ja hän on noin 170-180 senttimetriä pitkä. Oletettavasti hän ei tuntenut uhria entuudestaan.

Kaikki vaihtoehdot katsottava

Kokeneet poliisit arvioivat Murharyhmässä, että tekijällä on todennäköisesti jonkinlainen sidos paikkaan, jossa henkirikos tapahtui.

– Tässä on monia vaihtoehtoja. Alueellinen lähestyminen on ensimmäinen tapa profiloida tekijää, eli varmaan tekijällä täytyy olla joku sidos tähän paikkaan, jossa hän on teon tehnyt. Tuohon aikaan yöllä liikkuu monenlaisia hörhöjä, mielenterveysongelmaisia, siellä voi olla narkomaaneja tai muuten satunnaisia henkilöitä, jotka eivät saa unta tai ovat naisten perässä. Näitä kaikkia vaihtoehtoja pitää katsoa, keskusrikospoliisissa lukuisten henkirikosten tutkinnassa mukana ollut rikosylikomisario (evp.) Tero Haapala sanoo.

– Vaikea sanoa tässä vaiheessa suoraan, minkä tyyppinen tekijä on. Jos tekijä on uhrille tuntematon, niin yleensä taustalla on huumeita tai mielenterveyshäiriöitä, rikosylikonstaapeli (evp.) Kenneth Eriksson arvioi.

– Uhri on varmasti valikoitunut sattumanvaraisesti. Saattaa hyvin olla, että tekijä liittyy jollain tavalla tuohon alueeseen, rikostarkastaja (evp.) Petri Rainiala sanoo.

Mitä kaikkea poliisi nyt tekee postinjakajan murhatutkinnassa? Mitä tarkoittaa, kun poliisi hakee tolppaluvat? Katso Murharyhmän koko keskustelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja