Kokeneet poliisit Auer-tapauksen uudesta käänteestä: "Kuulostaa enemmän ammattirikollisten tavalta peruutella ja muuttaa kertomuksia"

Anneli Auerin ja Jens Kukan seksuaalirikosjutussa uusi yllättävä käänne: Murharyhmä pohtii, miten juttu nyt etenee 12:12
Anneli Auerin ja Jens Kukan seksuaalirikosjutussa uusi yllättävä käänne: Näin kokeneet poliisit arvioivat tapausta.

Anneli Auer ja hänen entinen miesystävänsä Jens Kukka hakevat seksuaalirikostuomionsa purkua korkeimmasta oikeudesta. Rikospaikan Murharyhmä pohti uutta yllättävää käännettä.

– Tämä on ihan ainutlaatuinen tapaus. Ja onhan tämä tragedia koko perheelle, rikosylikomisario Tero Haapala (evp) sanoo.

Auer ja hänen entinen miesystävänsä hakevat seksuaalirikoksista saamansa tuomion purkua korkeimmasta oikeudesta, koska Auerin nykyään täysi-ikäiset lapset ovat nyt kertoneet valehdelleensa Auerin ja Kukan väitetyistä seksuaalirikoksista. Hovioikeuden 2013 antaman tuomion mukaan rikokset olivat kohdistuneet kaikkiin Auerin neljään lapseen.

Lasten antamien uusien kertomusten mukaan mitään rikoksia ei tapahtunut, vaan sijaisvanhemmat olivat aikanaan manipuloineet heidät valehtelemaan äidistään ja Kukasta.

– Tämä kuulostaa enemmän ammattirikollisten tavalta peruutella ja muuttaa kertomuksiaan. Tässä voidaan yrittää puhdistaa perheen mainetta, tässä voi olla taloudellisesta intressistä kysymys, mutta voi olla aidosti kysymys myös siitä, ovatko tapahtumat menneet niin kuin aikanaan on kerrottu. Monta eri vaihtoehtoa on, Haapala pohtii.

Mikä on oikea totuus?

Hovioikeus vahvisti vuonna 2013 käräjäoikeuden tuomion koskien Auerin lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia. Hovioikeus piti voimassa Auerin ex-miehen käräjäoikeudessa saaman 10 vuoden vankeustuomion ja kovensi Auerin tuomiota puolella vuodella. Auer tuomittiin hovioikeudessa 7,5 vuodeksi vankeuteen.

Hovioikeuden tuomio ei rakentunut pelkästään lasten kertomusten varaan. Muutakin näyttöä hovioikeuden mielestä oli.

– Tässä ei ollut pelkästään seksuaalirikoksia, vaan kyse on ollut myös törkeistä pahoinpitelyistä. Uhreissa on ollut arpia. Yhdessä uhrissa oli 105 arpea. Lapset ovat osoittaneet asennoillaan ja kertomuksillaan, miten vartalon alapäässä olleita vammoja on päässyt syntymään. Hovioikeus on tullut siihen tulokseen, että muuta vaihtoehtoa ei ole kuin se, että syytetyt olivat aiheuttaneet ne, rikostarkastaja Petri Rainiala (evp.) kertoo hovioikeuden tuomion julkisesta selosteesta.

– Vaikea on suoraan ottaa kantaa siihen, onko kaikki mennyt väärin silloin aikanaan ja nyt yhtäkkiä olisi oikea totuus, rikosylikonstaapeli Kenneth Eriksson (evp) toteaa.

Miten Anneli Auerin juttu seuraavana etenee? Katso videolta Murharyhmän koko keskustelu Rikospaikassa.

Lue myös:

    Uusimmat