HS: Anneli Auerin lapset peruivat todistuksensa äitinsä väitetyistä seksuaalirikoksista: "Mitään ei tapahtunut"

Anneli Auerin lapset kertovat Helsingin Sanomien mukaan valehdelleensa äitinsä ja tämän entisen miesystävän väitetyistä seksuaalirikoksista. 

Lapset sanovat Helsingin Sanomien näkemällä videolla, että mitään rikoksia ei tapahtunutkaan. 

Videon on nauhoittanut asianajaja Markku Fredman, joka edustaa nyt sekä Anneli Aueria että tämän entistä miesystävää Jens Kukkaa.

Auer tuomittiin 7,5 vuodeksi vankilaan

Turun hovioikeus tuomitsi kesäkuussa 2013 Auerin seitsemäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen omien lastensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Entinen miesystävä sai kymmenen vuotta vankeutta.

Nyt he pyytävät korkeinta oikeutta purkamaan tuomiot. 

Rikokset olivat hovioikeuden mukaan kohdistuneet kaikkiin Auerin neljään lapseen. Syyksi luettujen rikosten luettelo käsitti muun muassa kaksi törkeää raiskausta, törkeitä lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä ja muita seksuaalirikoksia sekä pahoinpitelyjä.

Nyt Auerin kaikki lapset kertovat omilla videoillaan, että mitään rikoksia ei todellisuudessa tapahtunut.

Sijaisvanhemmat painostivat sepittämään tarinan

Helsingin Sanomat kertoo, että sisarusten mukaan he sepittivät tarinat äidin ja tämän miesystävän hirmutöistä sijaisvanhempiensa painostuksesta ja johdattelusta.

Fredman jätti HS:n mukaan tänään perjantaina korkeimpaan oikeuteen vaatimuksen Auerin ja Kukan tuomioiden purkamisesta.

Kuuntele: Näin kuului Anneli Auerin puhelinsoitto hätäkeskukseen yöllä:"Täällä on joku tappaja, tulkaa nopeesti" 4:20
MTV julkaisi joulukuussa 2021 uudelleen ääninauhan Anneli Auerin puhelusta hätäkeskukseen. Tulloin oli kulunut tasan 15 vuotta yhdestä Suomen historian puhutuimmasta ja seuratuimmasta rikostapauksesta: Näin kuului Anneli Auerin puhelinsoitto hätäkeskukseen yöllä: "Täällä on joku tappaja, tulkaa nopeesti"

Vankeusrangaistukset on jo suoritettu

Molemmat ovat jo suorittaneet vankeusrangaistuksensa, mutta he ovat tahtoneet laajaa julkisuutta saaneiden tuomioidensa purkamista niiden häpeällisyyden vuoksi.

Tuomioiden purkamisen perusteena vaatimuksessa on se, että ne perustuivat keskeisesti lasten kertomuksiin. Purkuhakemuksessa vaaditaan myös jutun aineistojen määräämistä julkiseksi.

Seksuaalirikosjutun aineisto oli salaista lasten suojelemiseksi. Nyt myös lapset haluavat HS:n mukaan asiakirjojen julkistamista.

Lue myös:

    Uusimmat