Mainos

Koirassa hullun lehmän tautia?

Koiran epäillään kuolleen Norjassa hullun lehmän tautiin. Norjan televisio kertoi tänään, että kultaisen noutajan aivoissa havaittiin ruumiinavauksessa samankaltaisia muutoksia kuin lehmissä ja lampaissa, jotka ovat sairastuneet hullun lehmän tautiin tai scrapie-tautiin.

Koiran ruumis toimitettiin Oslon eläinlääketieteelliseen korkeakouluun, koska eläin oli käyttäytynyt hermostuneesti pidemmän aikaa. Sen aivoista löydetyt sienimäiset muutokset olivat kuitenkin suuri yllätys tutkijoille.

Tutkimuksia jatketaan sen selvittämiseksi, onko kyseessä todella hullun lehmän tauti. Mikäli näin on, tartuntalähteeksi epäillään saastunutta luujauhoa, joka on todennäköisesti ollut peräisin Britanniasta.

Valvonta heikkoa

Lähes kaikki koiranruoka - Norjassa 95 prosenttia - on tuontitavaraa, jonka valvonta on heikkoa. Useat koiranruoantuottajat vahvistivat tänään Norjan uutistoimistolle NTB:lle, että tuontiruoka sisältää myös luujauhoa.

Juuri luujauhoa epäiltiin syypääksi, kun kohu hullun lehmän taudista levisi Britanniassa. Norjassa myynnissä olevissa tuontikoiranruoista saattaa edelleen löytyä luujauhoa, joka on peräisin huonosti lämpökäsitellyistä eristä ja voi näin ollen levittää tartuntaa.
(STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.