Kohuvalmentaja tyrmistyi potkuistaan – "Epäoikeudenmukaista"

Espanjan naisten jalkapallomaajoukkueen suutelukohu yltyi tiistaina joukkueen päävalmentajan Jorge Vildan irtisanomiseen. Espanjan maailmanmestariksi reilut pari viikkoa sitten luotsannut Vilda kommentoi erottamista "epäoikeudenmukaiseksi" ja sanoi omatuntonsa "olevan puhdas".

– Maailmanmestari 16 päivää sitten, 10 päivää sopimukseni uusimisesta, ja nyt potkut. Mielestäni epäoikeudenmukaisesti. Kaiken sen jälkeen, mitä olen saavuttanut, kaikkeni antamalla... Omatuntoni on puhdas. En ymmärrä tätä, Vilda tilitti radiohaastattelussa Cadena Ser -kanavalla.

Kohu alkoi, kun MM-palkintoseremoniassa Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales suuteli joukkueen pelaajaa Jenni Hermosoa suulle ilman lupaa. Vildaa arvosteltiin, kun hän taputti Rubialesin ilmoitettua hätäkokouksessa, ettei eroa tehtävästään.

– En tule koskaan osoittamaan suosiotani minkäänlaiselle machokäytökselle. Taputin sille, että puheenjohtaja arvioi työtäni ja ilmoitti jatkosopimuksestani, Vilda selitti potkujensa jälkeen.

Hermoso teki rikosilmoituksen

Espanjan naisten maailmanmestarijoukkueen pelaaja Hermoso on tehnyt rikosilmoituksen maan jalkapalloliiton puheenjohtajasta Rubialesista MM-loppuottelun jälkeisestä suudelmasta.

Espanjan korkeimman rikostuomioistuimen syyttäjät ovat aloittaneet esitutkinnan väitetystä seksuaalisesta pahoinpitelystä. Hermoso on sanonut kokeneensa suutelutilanteessa väkivaltaa.

Rubiales suuteli Hermosoa lupaa kysymättä suulle 20. elokuuta Australian Sydneyssä pelatun MM-finaalin Espanja–Englanti jälkeen. Maan jalkapalloliitto RFEF on pahoitellut toimintakieltoon asetetun Rubialesin toimintaa.

Lue myös:

    Uusimmat