Jalkapallon kohupomolle lätkäistiin lähestymiskielto

Luis Rubialesille on asetettu lähestymiskielto meneillään olevan rikostutkinnan ajaksi. Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtajan paikalta eronnut Rubiales ei saa olla lainkaan yhteyksissä Espanjan maajoukkueen hyökkääjään Jenni Hermosoon suuteluskandaalin tutkinnan ollessa käynnissä.

Espanjalaissyyttäjät päättivät asiasta perjantaina, kertoo Marca.

Rubiales, 46, joutui kohun keskelle suudeltuaan Hermosoa väkisin huulille MM-kisojen loppuottelun palkintoseremoniassa Australiassa Sydneyssä 20. elokuuta. Hän vahvisti eronsa Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtajan roolistaan viikko sitten sunnuntaina mediapersoona Piers Morganin haastattelussa.

Suudelmaan ei ollut Hermoson suostumusta. Rubiales on itse kieltänyt syyllisyytensä sopimattomaan tekoon.

Rubialesin on pidettävä vähintään 500 metrin etäisyys Hermosoon. Hän ei saa kommunikoida hyökkääjälle millään tavalla tutkinnan aikana.

Rubialesia vastaan on nostettu syytteet seksuaalisesta häirinnästä. Meksikossa seuratasolla Pachucassa pelaavalta Hermosolta odotetaan vielä omaa lausuntoaan.

– Olemme hyvin tyytyväisiä päätökseen. Se on osoittanut sen, että se suudelma ei tapahtunut molempien tahdosta, Hermoson asianajaja kommentoi Marcan mukaan.

Espanjan naiset juhlivat Australiassa historiansa ensimmäistä maailmanmestaruutta kaadettuaan finaalissa Englannin 1-0-lukemin. Maajoukkueen ympärillä on myrskynnyt juhlien jälkeen.

Espanjan MM-kultaan johdattanut päävalmentaja Jorge Vilda sai potkut tehtävästään viime viikolla. Myös 39 maajoukkueen pelaajaa on tällä hetkellä lakossa vaatien liiton hallitukseen muutoksia.

 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat