Kohusuudelmaa vierestä seurannut FIFA-pomo rikkoi hiljaisuuden: "Ei olisi koskaan pitänyt"

Espanjassa kuohuu MM-jalkapalloilijalle annetun suudelman takia – tästä on kyse 14:37
Katso: Espanjassa kuohuu Luis Rubialesin kiistanalaisen suudelman takia – tästä on kyse

FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino sanoo Luis Rubialesin "pilanneen" Espanjan maajoukkueen juhlat naisten MM-kisoissa suutelemalla pelaaja Jennifer Hermosoa huulille.

Maailman kattojärjestö on aloittanut kurinpitomenettelyn Espanjan jalkapalloliiton johtajaa Rubialesia vastaan pidätettyään hänet kaikesta jalkapalloon liittyvästä toiminnasta kolmeksi kuukaudeksi sen jälkeen, kun hän suuteli Hermosoa MM-finaalin mitaliseremoniassa.

Hermoso, 33, on sanonut, ettei suudelma tapahtunut yhteisymmärryksessä.

Rubiales, joka ensin kutsui arvostelijoita "idiooteiksi" ja pyysi sitten anteeksi, sanoo, että suudelma oli viaton ja yhteisymmärrykseen perustuva. Hän on sittemmin kieltäytynyt eroamasta, vaikka kritiikki on lisääntynyt erovaatimukset voimistuneet.

– Näiden upeiden mestareiden hyvin ansaitut juhlat pilattiin sillä, mitä tapahtui loppuvihellyksen jälkeen, kohusuudelmaa vierestä seurannut Infantino kirjoitti Instagramissa torstaina.

– Ja lisäksi sen, mitä on tapahtunut jälkeenpäin seuraavina päivinä. Tätä ei olisi pitänyt koskaan tapahtua. FIFA:n kurinpitoelimet ottivat välittömästi vastuun ja ryhtyivät tarvittaviin toimiin.

– Kurinpitomenettelyt jatkavat laillista kulkuaan. Omalta osaltamme meidän on jatkossakin keskityttävä siihen, miten voimme jatkossakin tukea naisia ja naisjalkapalloa sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Espanjan syyttäjät ovat aloittaneet esitutkinnan siitä, onko Rubiales, 46, saattanut syyllistyä seksuaaliseen väkivaltaan.

Espanjan MM-voittajajoukkue ja 32 muuta pelaajaa ovat puolestaan ilmoittaneet, etteivät he enää pelaa maajoukkueessa nykyisen johdon alaisuudessa.

Naisjoukkueen valmentaja Jorge Vilda, joka torjui pelaajakapinan ja ohjasi joukkueensa MM-kisojen voittoon, aiotaan tiettävästi myös erottaa skandaalin yhä katkeroituvammissa jälkiseuraamuksissa.

Lue myös:

    Uusimmat