Konkarivalmentaja lataa: Lionel Messi peukaloitiin MM-kultaan – "Tarkoitan kaikkea, mitä sanon"

Lionel Messi upottaa rangaistuspotkun sisään – Argentiina tiukasti kiinni välieräpaikassa 1:52
Argentiinan Lionel Messi upotti Alankomaita vastaan rangaistuspotkun, kun Denzel Dumfries oli rikkonut Marcos Acunaa ja saanut ensimmäisen varoituksensa.

Jalkapallon miesten MM-kisat 2022 oli peukaloitu niin, että Argentiinan mahtipelaajasta Lionel Messistä saatiin maailmanmestari, Alankomaita luotsannut Louis van Gaal väittää.

Qatarissa pelattu MM-turnaus päättyivät Alankomailta karvaasti puolivälierätappioon Argentiinaa vastaan rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

– En todella halua sanoa paljoakaan siitä. Kun näet, miten Argentiina sai maaleja ja miten me saimme maaleja ja miten osa Argentiinan pelaajista ylitti rajan eikä saanut rangaistusta, kaikki oli minusta ennalta juonittu, Louis van Gaal sanoi Alankomaiden yleisradioyhtiö NOS:lle.

Meritoituneelta konkarivalmentajalta udeltiin vielä tarkennusta, mitä hän kommentillaan tarkoitti.

– Tarkoitan kaikkea, mitä sanon. Että Messi täytyi saada maailmanmestariksi? Ajattelen niin, kyllä.

Alankomaiden ja Argentiinan välisestä ottelusta muodostui dramaattinen. Argentiina sai kahdeksan keltaista korttia, mutta onnistui välttymään ulosajolta. Alankomaat sai niin ikään kahdeksan keltaista, mutta niistä kaksi tuli Denzel Dumfriesille, joka sai jatkoajalla ulosajon.

Lautaro Martinez kestää paineet – Argentiina etenee MM-välieriin 1:54
Lautaro Martinez kesti paineet ja vei Argentiinan MM-välieriin onnistuttuaan rangaistuspotkukilpailussa Alankomaita vastaan.

Argentiina voitti lopulta myös Ranskan rangaistuspotkukilpailun jälkeen, kun joukkueet kohtasivat loppuottelussa. Jalkapallon maailmanmestaruus oli Argentiinalle sen historian kolmas ja ensimmäinen sitten vuoden 1986.

Van Gaalin vuonna 2021 käynnistynyt pesti Alankomaiden peräsimessä päättyi Argentiina-puolivälierään. Rupeama oli hänelle kolmas maan päävalmentajana.

Lue myös:

    Uusimmat