Kohusuudelman antanut futispomo pyörsi törkypuheensa: "Olin täysin väärässä"

Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales on pyytänyt anteeksi sitä, että hän suuteli Jennifer Hermosoa huulille MM-finaalin jälkeisessä mitaliseremoniassa sunnuntaina.

Rubiales halasi Hermosoa, kun Espanjan maajoukkuetähti meni hakemaan mitaliaan palkintokorokkeelta. Sen yhteydessä Rubiales kuitenkin suuteli pelaajaa huulille, mikä aiheutti ison kohun.

Sunnuntaina Rubiales haukkui kaikkia suudelmaa tuomitsevia "idiooteiksi". Nyt 45-vuotias on pyörtänyt karkeat kommenttinsa ja pyytänyt tapausta anteeksi.

– Olin täysin väärässä, minun on myönnettävä se, Rubiales sanoi maanantaina BBC:n mukaan.

– Se tapahtui ilman pahoja aikomuksia aikana, jolloin ilmassa oli paljon innostuneisuutta. Siinä hetkessä näimme sen luonnollisena (tekona), mutta ulkopuolella siitä on muodostunut kohu.

– Minun on pyydettävä anteeksi, opittava tästä ja ymmärrettävä, että kun on [jalkapalloliiton] presidentti, on oltava varovaisempi.

Eräät Espanjan hallituksen ministerit olivat kritisoineet Rubialesia, joka joutui myös sosiaalisessa mediassa suuren arvostelun kohteeksi.

– Se on seksuaalisen väkivallan muoto, josta naiset kärsivät päivittäin, Espanjan tasa-arvoministeri Irene Montero sanoi alleviivaten, ettei vastaavaa käytöstä tulisi normalisoida.

– Meidän ei pitäisi olettaa, että suuteleminen ilman suostumusta on jotain mitä “vain sattuu tapahtumaan”, hän jatkoi.

Hermoso itse sanoi alkuun, ettei pitänyt suudelmasta. Espanjan jalkapalloliiton julkaisemassa lausunnossa hän kertoi myöhemmin, että hetki oli “luonnollinen kiintymyksen ja kiitollisuuden ele.”

– Se oli täysin spontaani, molemminpuolinen ele, koska maailmanmestaruuden voittaminen tuo valtavaa iloa, sanoi 31-vuotias Espanjan kaikkien aikojen paras maalintekijä.

Ottelun jälkeen verkossa on kuitenkin levinnyt myös videomateriaalia, jossa Rubiales, joka istui stadionin VIP-alueella Fifan puheenjohtajan Gianni Infantinon ja Espanjan kuningatar Letizian seurassa, näytti tarttuneen kiinni nivusistaan juhliessaan MM-finaalin ratkaisua.

Rubialesin toimintaa on kritisoitu voimakkaasti sosiaalisessa mediassa. Espanjassa "dimision ya", eli "eroa nyt" trendasi pitkään myös Twitterissä (nykyisin X:ssä).

Lue myös:

    Uusimmat