Kohuttu F1-tulokas löi pomonsa ällikällä: "Edes Verstappen ei pystynyt sellaiseen"

Kaudella 2021 F1-sarjassa debytoivaa, AlphaTaurilla tulokaskautensa ajavaa Yuki Tsunodaa pidetään yleisesti Red Bull -organisaation mielenkiintoisimpana lupauksena sitten Max Verstappenin. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
Pe: harjoitukset klo 13.25 ja 16.55.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vuonna 2018 Japanin F4-mestaruuden voittanut Tsunoda, 20, on kilpaillut kotimaansa ulkopuolella vain kahden vuoden ajan.

Ensimmäisellä F3-kaudellaan (2019) hän voitti heti yhden osakilpailun, ja debyyttikausi F2-luokassa (2020) tuotti neljän paalupaikan ja kolmen osakilpailuvoiton lisäksi sarjan kolmossijan. Tsunodan edelle F2-sarjan loppupisteissä kiilasivat vain Mick Schumacher ja Callum Ilott, jotka molemmat ajoivat jo toista kauttaan kyseisessä luokassa.

Red Bullin juniorikatraasta vastaava Helmut Marko ei voinut vastustaa kiusausta, ja näin Tsunoda nousi täksi kaudeksi Pierre Gaslyn rinnalle kakkostalli AlphaTaurille.

Markon mukaan ratkaisu osoittautui oikeaksi jo kaksi viikkoa sitten ajetuissa talvitesteissä.

– Annoimme hänelle viisi rengassettiä, ja hän ajoi jokaisella setillä kovempaa kuin edellisellä. Tämä tarkoittaa viittä täydellistä aika-ajokierrosta. Edes Verstappen ei pystynyt sellaiseen, Marko sanoi Kronen Zeitungin mukaan.

Jo seitsemännen kautensa F1-sarjassa aloittavaa Verstappenia, 23, pidetään Red Bullin junioriohjelman kruununjalokivenä ja Markon kultapoikana. 17-vuotiaana ensimmäisen F1-kilpailunsa ajanut Verstappen lienee myös nostanut Markon vaatimustasoa, sillä tuimailmeinen ja tiukka itävaltalainen ei kovin pitkään katsele alisuorittavia kuljettajia. Tämä on käynyt viime vuosina selväksi niin Daniil KvjatillePierre Gaslylle kuin Alexander Albonille.

Tsunodan kohdalla vastaavasta kohtelusta ei pitäisi olla pelkoa.

– Tapa, jolla Tsunoda vei autoa radalla, antaa meidän odottaa paljon tulevaisuudelta. Yuki on poikkeuksellinen tyyppi. Ihan jo siksi, että hänellä on japanilaiseksi paljon huumorintajua, Marko sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat