Tyly totuus paljastuu Bahrainissa? Red Bull -pomo varoittaa Mercedeksestä – olosuhteet voivat kuitenkin pelata haastajien pussiin

Mercedes on tehnyt F1-kauden alla taas kerran kaikkensa sysätäkseen ennakkosuosikin paineet Red Bull -leiriin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
Pe: harjoitukset klo 13.25 ja 16.55.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Pelkästään kaksi viikkoa sitten ajettujen talvitestien perusteella Red Bull onkin kauteen lähdettäessä paremmassa tilanteessa kuin Mercedes. Max Verstappen ja Sergio Pérez selvisivät testeistä ilman ongelmia, kun taas Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas menettivät eri syiden vuoksi runsaasti ajoaikaa.

Red Bull -neuvonantaja Helmut Marko on myöntänyt suoraan tallin tilanteen olevan kauteen lähdettäessä parempi kuin pitkään aikaan, ja hänen mukaansa Verstappenilla on nyt käytössään parempi auto kuin koskaan aiemmin. Kaiken huipuksi RB16B-auton uumenissa äjryy Hondan F1-projektin viimeiseksi jäävä taidonnäyte, voimanlähde, jossa on pantu kaikki uusiksi.

Viime vuonna Mercedeksen ykköshaastajaksi nousseen Red Bullin into on tarttunut myös Mercedeksen ylivoiman puuduttamiin F1-seuraajiin, mutta Marko muistuttaa, että Mercedes on Mercedes, talli, joka on vienyt nimiinsä kaikki maailmanmestaruudet vuodesta 2014 lähtien ja jota ei sovi unohtaa laskuista pelkästään talvitestien perusteella.

– Tiedämme, että Mercedes bluffasi talvitesteissä, emme vain tiedä, miten paljon, Marko varoittaa itävaltalaisen Kronen Zeitungin mukaan.

Markon mukaan bluffin mittaluokan lisäksi ratkaisevaa on se, onko Mercedes löytänyt ratkaisun W12-autonsa tasapaino-ongelmiin.

– On selvää, että heidän autonsa on peräpäästä hieman epävakaa, ja jos he eivät ole ratkaisseet tätä ongelmaa, olemme heidän edellään. Se sopii meille, että Mercedes on takaa-ajoasemassa, koska silloin heidän täytyy löytää ratkaisu, kun taas me voimme keskittyä optioimaan kokonaispakettiamme.

Vallitsevan tilanteen vuoksi Marko toivoo viikonloppuna apua olosuhteista.

– Tuuli on vaihteleva, puuskittainen. Jos auto on epävakaa, tällainen olosuhde ei ole hyväksi.

Lue myös:

    Uusimmat