Tallipomo latasi tiskiin kovan arvion: Mercedes vaihtaa molemmat kuljettajansa  – "Aika murhaava kokoonpano"

McLaren-toimitusjohtaja Zak Brownilla on selkeä näkemys siitä, ketkä ajavat Mercedeksen F1-tallissa kaudella 2022.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
Pe: harjoitukset klo 13.25 ja 16.55.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen nykyiset Mercedes-sopimukset ovat voimassa vain tämän vuoden loppuun, eikä Brown jaksa uskoa, että kumpikaan heistä ajaa tallissa enää ensi kaudella.

– Uskon, että näette Max Verstappenin ja George Russellin siellä ensi vuonna. Se on mielestäni ilmeinen johtopäätös, Brown sanoo Daily Mailin haastattelussa.

– Lewis voittaa tänä vuonna kahdeksannen maailmanmestaruutensa, ja hän on kaikkien tilastokategorioiden perusteella historian menestynein kuljettaja. Hänellä on vain yksivuotinen sopimus. Georgen sopimus päättyy, ja Maxilla on sopimus, josta hän pääsee irti.

Vuonna 2019 F1-sarjassa debytoinut Russell, 23, on Mercedes-pomo Toto Wolffin suojatti, ja hänen kolmivuotinen Williams-sopimuksensa päättyy tämän vuoden lopussa. Russell tuurasi Hamiltonia viime kauden lopulla ajetussa Sakhirin GP:ssä ja olisi mahdollisesti jopa voittanut koko kisan ilman Mercedeksen sekoilua varikkokäynnin yhteydessä.

Red Bull tiedotti reilu vuosi sitten tehneensä Verstappenin, 23, kanssa vuoden 2023 loppuun ulottuvan jatkosopimuksen. Tallin johto on kuitenkin kertonut avoimesti sopimukseen sisällytetyistä, suorituskykyyn perustuvista purkupykälistä, joiden turvin Verstappen voi vaihtaa maisemaa jo aiemmin. Pykälien tarkemmista yksityiskohdista on ollut esillä vain huhuja.

– Mercedeksellä olisi Maxin kokemus ja nuoruus sekä Georgen nuoruus. Tämä olisi aika murhaava kokoonpano seuraaviksi viideksi vuodeksi, Brown sanoo.

Kysyttäessä, tarjoaisiko Brown Hamiltonille paikkaa McLarenilla, jos sellainen tilanne tulisi eteen, liikemies valitsee sanansa tarkasti. Hamilton on on McLarenin kasvatti, ja hän ajoi tallissa kuusi ensimmäistä F1-kauttaan.

– Nykyisessä tilanteessamme en tekisi niin, koska olemme erittäin tyytyväisiä Daniel Ricciardoon ja Lando Norrisiin, joilla on pitkät sopimukset. Jos se olisi mahdollista, haluaisinko Lewisin autoon? Totta kai, mutta yritämme rakentaa tulevaisuutta.

– Jos Lewisin hankkisi talliin nyt, se olisi yhden tai kahden vuoden mittainen matka. Tiedämme, että emme ole vielä valmiita taistelemaan maailmanmestaruuksista, joten tarvitsemme kokoonpanon, joka vie meidät siihen asemaan ja joka on valmis, kun lopulta pääsemme siihen asemaan. En usko, että Lewisin kannalta aika on oikea.

Lue myös:

    Uusimmat