Kohusukulaisia, historiallisia häitä, uusia perillisiä – tältä näytti brittihovin tapahtumarikas vuosi 2018

10:50
MTV Uutisten toimittajat Aino Haili ja Iriz Silander käyvät läpi brittihovin vuoden 2018 käänteet

Iso-Britannian hovin vuosi 2018 oli täynnä iloisia aiheita juhlaan, mutta ilman kohuja siitä ei selvitty.

Iso-Britannian hovissa sattui ja tapahtui vuonna 2018. Vuoden aikana kuninkaalliselle perheelle tapahtui useita iloisia asioita, ja he pääsivät viettämään niin uuden kruununperijän ristiäisiä, kuin useita näyttäviä häitä. 

Aivan saumattomasti vuosi ei kuitenkaan sujunut, sillä palatsi sai vastaansa myös haasteita uuden jäsenen liittyessä kuninkaalliseen perheeseen. 

Keräsimme kokoon Iso-Britannian kuninkaallisten vuoden 2018 ikimuistoisimmat hetket!

1. Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen kolmannen lapsen syntymä

Prinssi William ja hänen puolisonsa herttuatar Catherine kasvattivat perhettään, kun he saivat kolmannen lapsensa 23. huhtikuuta. Pikkuinen prinssi sai heinäkuussa nimekseen Louis Arthur Charles.

Williamilla ja Catherinella on entuudestaan kaksi lasta: 5-vuotias prinssi George ja 3-vuotias prinsessa Charlotte.

Prinssi Louisin ristiäisiä seurattiin heinäkuussa ympäri maailmaa silmä kovana, ja tilaisuudessa ihastuttivat erityisesti pienen prinssin sisarukset. Prinsessa Charlotte viihdytti paikalla olijoita topakalla asenteellaan ja tokaisikin ristiäispaikan pihalla olleille kuvaajille, että "te ette ole tulossa". 

2. Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin häät – ja niitä edeltäneet kohut

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan saivat toisensa St. Georgen kappelissa 19. toukokuuta. Pariskunnan häitä juhlittiin näyttävästi Windsorin linnassa. 

Ennen häitään herttuatar Meghan (sukunimeltään Markle) tunnettiin Hollywood-näyttelijänä, joka oli mukana muun muassa supersuositussa Pukumiehet-sarjassa. 

Pariskunnan häät olivat huikea spektaakkeli, jota koko maailma seurasi silmä kovana. Vuoden suurimpaan seurapiiritapahtumaan saapuivat vieraaksi muun muassa Oprah WinfreyDavid ja Victoria Beckham sekä George ja Amal Clooney. Pelkästään Yhdysvalloissa häitä seurasi televisiosta 29 miljoonaa ihmistä.

Häiden järjestelyjä varjostivat kuitenkin herttuattaren perheen edesottamukset. 

Muun muassa Meghanin isän, entisen televisiosarjojen valo-ohjaajan Thomas Marklen oli tarkoitus saattaa tyttärensä alttarille tämän häissä. Häiden alla tuli kuitenkin ilmi, että Markle oli tehnyt yhteistyötä paparazzien kanssa lavastaakseen kuvia, joissa hän valmistautuu tyttärensä häihin ja etsii tietoa kuninkaallisesta perheestä. Markle perui loppujen lopuksi tulonsa terveyssyihin vedoten. 

Tämän johdosta yksi häiden ikimuistoisimmista hetkistä oli, kun prinssi Harryn isä prinssi Charles lopulta saattoi tulevan herttuattaren alttarille. 

3. Herttuatar Meghanin perheen tokaisut

Herttuattar Meghanin isä jatkoi erikoisia lausuntojaan kuninkaallisten häiden jälkeen, ja on todennut muun muassa, että hänen tyttärellään olisi helpompaa, jos hän olisi kuollut

Markle antoi kohutun kommenttinsa heinäkuussa. Toteamuksen taustalla oli muun muassa miehen harmitus siitä, ettei hän ollut saanut yhteyttä tyttäreensä toukokuisten häiden jälkeen. 

– Hänelle olisi kaiketi helpompaa, jos olisin kuollut. Kaikki sympatia sataisi hänen laariinsa. Mutta toivon silti, että välimme palaisivat. Olisi kauheaa kuolla ilman, että saan puhua Meghanin kanssa, Markle totesi tuolloin. 

Thomas Markle ei ole ollut kuitenkaan ainut kohauttaja herttuattaren lähipiirissä. Meghanin siskopuoli Samantha Markle on puhunut herttuattaresta ja tämän tuoreesta puolisosta prinssi Harrysta kovin sanakääntein tasaisin väliajoin.

Samantha Markle on muun muassa syyttänyt siskoaan heidän isänsä kylmästä hylkäämisestä kuin myös muunkin perheensä unohtamisesta. 

Samantha Markle on myös vihjaillut osallistuvansa Julkkis Big Brotheriin ja tehtailevansa paljastuskirjaa herttuatar Meghanista.

Herttuatar Meghan ei tiettävästi ole käytännössä yhteydessä muihin lähisukulaisiinsa, kuin äitiinsä Doria Raglandiin, jonka kanssa hän on erittäin läheinen. Elokuussa uutisoitiin, että yhdysvaltalainen Ragland suunnittelee muuttoa tyttärensä luokse Iso-Britanniaan.

4. Prinsessa Eugenien häät & häät joista ei juuri puhuttu

Prinssi Williamin ja prinssi Harryn serkku prinsessa Eugenie avioitui niin ikään näyttävin menoin kihlattunsa Jack Brooksbankin kanssa perjantaina 12. lokakuuta. Kuten Harry ja Meghan, myös Eugenie sanoi tahdon rakkaalleen St. Georgen kappelissa. 

Prinsessa Eugenien häät olivat toiset suuret kuninkaalliset häät, jotka järjestettiin vuonna 2018. Meghanin ja Eugenien häiden välillä oli kuitenkin kolmannet, erittäin merkittävät häät, joista ei kuitenkaan turhaan hälisty. 

Kyseessä oli kuningatar Elisabetin serkun, 55-vuotiaan lordi Ivar Mountbattenin häät. Tilaisuus oli merkittävä sen tähden, että Mountbatten sanoi tahdon toiselle miehelle, elämänsä rakkaudelle James Coylelle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun brittihovin jäsen menee naimisiin samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. 

Mountbatten kertoi kaksi vuotta sitten olevansa homo, ilmoittaen samalla suhteensa James Coylen kanssa. Hänellä on kolme lasta entisen puolisonsa Penny Mountbattenin kanssa, johon hänellä on erittäin lämpimät välit: entinen puoliso saattoi lordin alttarille tämän syyskuisissa häissä. 

5. Herttuatar Meghanin raskaus

Lokakuun puolivälissä, viisi kuukautta kuninkaallisten häiden jälkeen Kensingtonin palatsi tiedotti, että herttuatar Meghan ja prinssi Harry odottavat ensimmäistä lastaan. Pienokaisen laskettu aika on keväällä 2019. 

Marraskuussa uutisoitiin, että Meghan ja Harry muuttavat Windsorin linnan liepeillä sijaitsevaan Frogmore Cottageen Kensingtonin palatsista ensi vuoden alussa. 

Uutinen kirvoitti liikkeelle huhuja siitä, etteivät herttuattaret Meghan ja Catherine tule toimeen keskenään. Catherine ja William lapsineen asuvat Kensingtonin palatsissa, jossa myös Meghan ja Harry ovat asuneet kihlauksestaan lähtien. 

6. Prinssi Charlesin 70-vuotissyntymäpäivät

Kuningatar Elisabetin ja hänen puolisonsa prinssi Philipin vanhin lapsi, kruununprinssi Charles täytti 70 vuotta 14. marraskuuta. 

Juhlapäivä antoi oivan tilaisuuden tarkastella Charlesin taivalta pienestä, epävarmasta kruununperijäprinssistä isoisäksi, joka edelleen odottaa vuoroaan valtaistuimelle. 

Charlesin syntymäpäiviä vietettiin sukulaisten kesken Buckinghamin palatsissa pidetyssä juhlassa. Tilaisuudessa kuultiin muun muassa kuningatar Elisabetin koskettava puhe esikoiselleen. Ylpeä äiti ylisti puheessaan muun muassa Charlesin omistautumista ympäristönsuojelulle ja perheelle.

– Mikä tärkeintä, vaimonsa Camillan tukemana, hän on oma herransa, intohimoinen ja luova.

– Sinulle, Charles. Walesin prinssille, kuningatar päätti juhlavasti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja