Kuningatar Elisabetin serkku tuli kaapista: "En ole vielä sataprosenttisesti sinut sen kanssa, että olen homo"

Lordi Ivar Mountbatten on brittihovin ensimmäinen avoimesti homoseksuaali jäsen.

Lordi Ivar Mountbatten, 53, kertoo avoimessa haastattelussa seksuaalisuudestaan. 

– Olen onnellisempi nyt, vaikken olekaan sataprosenttisesti sinut sen kanssa, että olen homo, hän toteaa.

– Ulos tuleminen on hölmö ilmaus, mutta niin minä kai tein. Olen kamppaillut seksuaalisuuteni kanssa ja kamppailen edelleen; matka tähän pisteeseen on ollut melkoinen.

Mountbattenilla on kolme lasta ex-vaimo Penny Thompsonin kanssa. Mountbatten kertoo tienneensä olevansa biseksuaali jo teinivuosistaan asti ja toteaa haastattelussa, että myös Thompson oli tietoinen hänen seksuaalisuudestaan, kun he menivät naimisiin vuonna 1994.

– Hän oli ymmärtäväinen ja tulen aina olemaan siitä kiitollinen hänelle. Meillä oli hauskaa, meillä on kolme upeaa tytärtä, enkä kadu hetkeäkään elämästäni.

Mountbatten ja Thompson erosivat vuonna 2011. Mountbatten kertoo löytäneensä uuden rakkauden James Coylen, 54, kanssa ollessaan hiihtoreissulla Sveitsissä. Kaksikko kohtasi baarissa ja juttu alkoi luistaa välittömästi.

Coyle oli heti alkumetreillä avoin seksuaalisuudestaan. Tämä sai myös Mountbattenin tuntemaan olonsa varmaksi siitä, ettei hän halua pitää seksuaalisuuttaan salassa.

– Jos halusimme jatkaa suhdetta, sen täytyi olla avointa ystävien ja perheen kesken. Halusin, että olemme rehellisiä, ettemme piilottele mitään, Coyle toteaa haastattelussa.

Mountbatten kertoo olleensa samaa mieltä puolisonsa kanssa. Hän puhui ensin omalle perheelleen.

– He eivät olisi voineet tukea minua enempää, Mountbatten kiittelee. 

Lue myös:

    Uusimmat