Kohukuski Nikita Mazepin itki haastattelussa – kyynelten taustalta paljastui F1-sarjan inhimillinen kipukohta: "Valitettavasti he ovat oikeassa"

Haasin tulokaskuljettaja Nikita Mazepin sätti itseään Brasilian GP:n aika-ajoissa tehtyään nopealla kierroksella ajovirheen. Tunteet olivat pinnassa vielä aika-ajojen jälkeenkin.

Mazepinin mukaan tiimiradiossa kuultu purkaus ei johtunut vain hänen pettymyksestään omaa suoritusta kohtaan vaan myös siitä, että Haas-tallissa on meneillään isoja sisäisiä muutoksia.

Mazepinillä oli aika-ajojen jälkeisessä tv-haastattelussa kyyneleet silmissä, ja hänen äänensä murtui tämän tästä.

– Viimeisimmät kisat ovat olleet aika vaikeaa aikaa, Mazepin sanoi muun muassa Crash-sivuston mukaan.

– Tulokset ovat minulle tällä hetkellä vielä normaaliakin tärkeämpiä. Kun on ensin niin lähellä ajaa tällä autolla mahtavan kierroksen ja sitten menettääkin sen, se sattuu.

Ensimmäistä kauttaan ykkösissä ajava Mazepin sanoo tekevänsä "eri asiantuntijoiden" kanssa yhteistyötä kontrolloidakseen tunteitaan autossa yhä paremmin. 

– Elämässäni ei ole juuri mitään muuta kuin kilpa-autoilu. Ei oikeastaan yhtään mitään muuta. Lyön tässä kaiken likoon, ja se, että olen poissa tolaltani, kun kaikki ei mene hyvin, on vain luonnollista.

Mazepinistä levisi viikko sitten ajetun Meksikon GP:n jälkeen sosiaalisessa mediassa video, joka tulkittiin niin, hänet olisi heitetty ulos meksikolaisesta yökerhosta. Mazepinin mukaan tilanteessa oli kyse siitä, että hän yritti saada yökerhoon erästä tallin työntekijää, jolta sisäänpääsy oli evätty.

Mazepin ja kumppanit olivat tuolloin juhlistamassa taas yhden työkaverinsa jäähyväisiä. Ovi on käynyt Haas-tallissa viime aikoina tiheään, Mazepinin mukaan täysin ymmärrettävästi, sillä pullataikinan tavoin paisuva kisakalenteri on monien mielestä jo kohtuuton rasite mekaanikoille ja insinööreille, jotka joutuvat urakoimaan pitkiä aikoja poissa perheensä luota.

– Ihmisiä on tullut ja mennyt viime kilpailuissa, ja tiedän, että kaikki ne, jotka ovat nyt ympärilläni, eivät aio jatkaa enää ensi vuonna. 

– Nautin tästä nykyisestä ympäristöstä, jossa olen. Ympärilläni on hienoja, rehellisiä ihmisiä. Insinöörini lähti viikko sitten toiseen talliin, ja valitettavasti hän ei ole ainoa.

Haasin tapauksessa tilannetta vaikeuttaa entisestään se, että talli on tällä hetkellä sarjan huonoin. Kun ihmisille ei voi tarjota hyviä tuloksia eikä välttämättä kilpailukykyistä palkkaakaan, moni tekee päätöksen jatkaa uraansa ja elämäänsä jossain muualla.

– Hyvistä ihmisistä haluaisi aina pitää kiinni. Valitettavasti henkilkohtaiset suhteet eivät tällä alalla saa ihmisiä jäämään. Varsin usein kyse on taloudellisista syistä. Elämä jatkuu, ihmiset saavat perheenlisäystä, ja kisakalenteri vain kasvaa, Mazepin sanoo.

– Valitettavasti he (tallin jättävät ihmiset) ovat oikeassa siinä, että perheen pitäisi tulla aina ensimmäisenä. En tee elämässäni muuta kuin urheilen, mutta olen vasta 22-vuotias. Jos olisin 10 vuotta vanhempi ja minulla olisi lapsia, tekisin samanlaisia päätöksiä kuin he tekevät.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja