Taustansa vuoksi hyljeksitty F1-kuski lataa takaisin kriitikoilleen – kertoo kiusaamisen jatkuneen jo vuosia

8:18
Yksi Lance Strollin F1-uran tähtihetkistä nähtiin marraskuussa, kun hän nappasi Turkin GP:n paalupaikan.

Neljättä kauttaan F1:ssä kilpaileva Lance Stroll, 22, on kyllästynyt kommentteihin, joiden mukaan hän on sarjassa mukana vain Lawrence-isänsä paksun lompakon ansiosta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
Pe: 2. harjoitukset klo 14.55.
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Stroll aloitti F1-uransa Williamsilla vuonna 2017, mutta siirtyi kaudeksi 2019 Racing Pointille sen jälkeen, kun Lawrence Strollin johtama sijoitusryhmä oli ostanut tallin itselleen.

Ensi kaudeksi talli muuttuu Aston Martiniksi, ja Stroll saa rinnalleen nelinkertaisen maailmanmestarin, Ferrarilta siirtyvän Sebastian Vettelin.

Racing Pointin päätöstä jatkaa yhteistyötä Strollin kanssa ja purkaa Sergio Pérezin jatkosopimus on kritisoitu, sillä vuodesta 2014 lähtien tallia edustanut meksikolainen on ajanut tänä vuonna F1-uransa parhaan kauden. Toisaalta kaikille oli jo hyvissä ajoin selvää, että juuri Pérez saisi lähteä. Lawrence Stroll on sijoittanut poikansa autourheilu-uraan suuren summan rahaa, eikä hän tietenkään halunnut jättää jälkikasvuaan työttömäksi, niin kuin Pérezin uhkana tällä hetkellä on.

Lance Stroll ei kuitenkaan pidä siitä, että hänen sanotaan olevan ykkösissä vain isänsä rahoilla.

– Tiedän, että on vaikeampiakin asioita kuin olla miljardöörin poika. Tunnistan ja tunnustan tämän. F1 on äärimmäisen kallista. Historia tuntee useita sellaisia kuljettajia, jotka ovat olleet lahjakkaita mutta joilla ei ole ollut taloudellista tukea, eivätkä he siksi ole koskaan nousseet ykkösiin. Tämä on surullista, mutta sellainen tämä laji on, Stroll sanoo BBC:n haastattelussa.

– Omalla kohdallani tilanne on ollut samanlainen alusta lähtien. Jo silloin, kun ajoin kartingia, minua kiusattiin taustani vuoksi. Ihmiset sanoivat, että olen päässyt helpolla. Totuin tähän jo nuorena. Olen aina ajatellut, että hoidan puhumisen radalla. Kaikki muu on vain taustamelua, osa tätä sirkusta. Nähdäkseni tärkein asia on se, että tunnistan ongelman ja käännän sen positiiviseksi energiaksi. Yritän osoittaa ihmisten olevan väärässä.

Vuonna 2016, viimeisellä kaudella ennen F1-uransa alkua, Stroll vei ylivoimaisesti nimiinsä F3:n eurosarjan. F1:ssä hän on voittanut tallikaverinsa koko kauden mitassa vain kerran, vuonna 2018, kun toista Williamsia ajoi venäläinen Sergei Sirotkin.

Siinä sivussa Stroll on kuitenkin saavuttanut kaikkiaan kolme palkintokorokesijoitusta: yhden ensimmäisellä kaudellaan Williamsilla ja kaksi tällä kaudella Racing Pointilla. Hän oli kolmas syyskuussa ajetussa Italian GP:ssä ja kolmas viikko sitten ajetussa Sakhirin GP:ssä.

Marraskuussa Turkissa Stroll saavutti F1-uransa ensimmäisen paalupaikan – ja teki tämän äärimmäisen vaikeissa olosuhteissa. Stroll osoitti sadekelin taitojaan myös vuoden 2017 Italian GP:ssä, jossa hän ylsi Williamsillaan peräti neljänteen lähtöruutuun.

– Tavoitteeni on aina ollut maailmanmestaruus. Se on varmasti kaikkien F1:ssä ajavien tavoite. Kukaan meistä ei ajaisi, ellei haluaisi voittaa kisoja ja olla maailmanmestari – en minä ainakaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja