Toto Wolff otti kantaa Lewis Hamiltonin kohua herättäneeseen lausuntoon – kommentoi myös omaa tulevaisuuttaan

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei pidä millään tavalla todennäköisenä sitä, että Lewis Hamiltonin vihjailut uran päättymisestä jo tämän kauden jälkeen toteutuisivat.

Hamilton aiheutti keskustelua sunnuntain kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa antamallaan lausunnolla. Sekä Hamilton että Wolff ovat tällä hetkellä ilman jatkosopimusta, joten Hamiltonilta kysyttiin mielipidettä siitä, että Wolff oli puhunut itävaltalaislehden haastattelussa oman seuraajansa kartoittamisesta.

– En edes tiedä, olenko täällä ensi vuonna, joten se ei huoleta minua tällä hetkellä, Hamilton vastasi.

Ilmassa oli tämän jälkeen yksi suuri kysymys: voisiko Hamilton todella lopettaa uransa tähän kauteen, kun hänestä voi tulla ensi kaudella historian ensimmäinen kahdeksankertainen maailmanmestari?

Wolffin mukaan tämä on erittäin epätodennäköistä.

– Jos hän päättäisi lopettaa, minkä en usko tapahtuvan enkä toivo tapahtuvan, meillä olisi käsissämme aika hullut kuljettajamarkkinat. Kyse oli vain hetkestä ja tunteista. Olemme kaikki iloisia mutta väsyneitä. Tilanne on sama minun kohdallani, ja samastun hänen tunteeseensa siitä, että sitä alkaa miettiä muita asioita, jotka ovat tärkeitä. Olemme nyt onnellisessa paikassamme, jossa yritämme tarjota viihdettä ihmisille, mutta kisaviikonloppujen jälkeen palataan aina siihen vaikeampaan todellisuuteen. Kaikki tämä vaikuttaa. On normaalia, että on tällaisia tunteita, Wolff sanoi ollessaan kansainvälisen lehdistön tentattavana.

– On tärkeää, missä sydämemme on. Olen aina sanonut, että tämä on minun tallini. Olen erittäin ylpeä, enkä ole lähdössä mihinkään Mercedekseltä. Roolini voi muuttua tulevaisuudessa, ja Lewis on kysynyt siitä. Mikään ei ole koskaan turvattua. Kuten näimme Niki Laudan kohdalla 1970-luvulla: hän havahtui perjantai- tai lauantaiaamuna radalla siihen, ettei ajaminen ole enää kivaa. Niin voi käydä kenelle tahansa. Mutta me haluamme jatkaa tätä matkaa. Emme ole vielä valmiita. Lewis, minä ja koko talli – emme ole valmiita.

Omasta tilanteestaan Wolff sanoi sen verran, että asiat on sovittu Daimlerin kanssa periaatteessa valmiiksi.

– Kyse on vain oikeasta hetkestä ja siitä, että allekirjoitamme paperit. Olen keskittynyt hoitamaan tämän valmistajien mestaruuden kunnialla kotiin. Ei tuntunut oikealta alkaa käyttää päiviä lakimiesten kanssa, kun olen ollut niin keskittynyt siihen, mitä radalla tapahtuu.

Hamiltonin jatkosopimus on viivästynyt samasta syystä.

 – Olemme Lewisin kanssa samanlaisia. Ei ole tuntunut oikealta istua alas ennen kuin mestaruudet ovat varmoja. Tulee vielä hetki, kun myös kuljettajien mestaruus on ratkennut. Sitten meillä on aikaa istua alas, ja Australiassa ajettavaan kauden 2021 avausosakilpailuunkin on vielä muutama kuukausi aikaa.

Vaikka Wolff on väläytellyt siirtymistä muihin tehtäviin, hän tuskin jättää tallipäällikön roolia vielä vähään aikaan.

– Matkustan kaikkiin kisoihin, ja olen toimistossa maanantaista perjantaihin. Tämä rooli vie aikaa, ja tähän rooliin liittyy uhrauksia henkilökohtaisen elämän puolella. En halua vain roikkua mukana ja antaa vähempää kuin olen antanut tähän asti. Kevään erikoinen koronasulku antoi kuitenkin minulle uutta virtaa. Olen nauttinut kisoissa käymisestä ja tallin kanssa olemisesta, kun olen nähnyt sen, miten kaikki antavat kaikkensa.

– Minun täytyy ajatella, kuka ottaa tehtäväni hoitaakseen tulevaisuudessa, mutta sellaista henkilöä ei ole vielä tunnistettu. Siihen menee aikaa, kun hänet täytyy kouluttaa ja hänen täytyy kulkea mukanani.

Lue myös:

    Uusimmat