Haas-pomo haukkui uuden kuljettajansa – F1-tallin omistaja teki paljastuksen kohukuskin kurinpitokäsittelystä

Haasilla F1-sarjassa debytoivasta Nikita Mazepinistä on kirjoitettu viime kauden jälkeen lukuisia ei-niin-mairittelevia otsikoita, mutta hänen tallinsa vakuuttaa yhä, että nuori venäläinen on ottanut opiksi virheistään.

Mazepin tiedettiin jo ennestään ristiriitaiseksi persoonaksi, joka aiheuttaa keskustelua sekä radalla että sen ulkopuolella. Ja sitten hän joutui viime vuoden lopulla, pian F1-sopimuksen allekirjoitettuaan, taas yhden kohun keskipisteeksi käyttäydyttyään erittäin sopimattomasti sosiaalisessa mediassa julkaistulla videolla.

Monet olivat tuolloin vaatimassa Mazepinille potkuja, mutta Haas-talli teki selväksi, että hän saisi jatkaa tallissa, kunhan käyttäytyisi vastedes paremmin. Kurinpitopuoli kerrottiin hoidettavan tallin sisäisesti.

– Hän teki jotain, mitä hänen ei olisi pitänyt tehdä, ja teimme heti tuoreeltaan selväksi, mitä ajattelimme siitä. Nikita on pyytänyt anteeksi, ja hän tietää sen olleen väärin. Jos jotain vastaavaa tapahtuu, siitä koituu seurauksia. En halua kertoa yksityiskohtia siitä, mitä teimme ja mitä teemme, mutta tämä asia ei ole loppuun käsitelty, vaan tilanne jatkuu, ja me emme mene eteenpäin niin kuin mitään ei olisi tapahtunut, tallipäällikkö Günther Steinerkertoi tammikuussa The Race -sivustolla julkaistussa kolumnissaan.

Kun Mazepin vieraili vähän aikaa sitten Haasin tehtaalla, asia oli edelleen esillä.

– Käymme edelleen keskustelua hänen kanssaan monista asioista; myös siitä, mitä tapahtui viime kauden päätteeksi. Sosiaalisen median reaktiot häntä vastaan ovat edelleen voimakkaita. Kunnioitamme ihmisten oikeutta omaan mielipiteeseensä, mutta vaikka ne ovat miten voimakkaita, koemme tarjonneemme Nikitalle parhaan mahdollisen ympäristön ottaa tästä kaikesta opikseen. Kun kauden alku lähestyy, meillä on myös mahdollisuus keskittyä uuteen kauteen, Steiner sanoo Racer-sivuston haastattelussa.

Tallin omistaja Gene Haas on Steinerin kanssa samoilla linjoilla. Hän toivoo, että joulukuisen tapauksen nostattamat reaktiot riittäisivät itsessään pitämään huolen siitä, ettei Mazepinin kohdalla tapahtuisi enää vastaavaa.

Gene Haas teki myös pienen paljastuksen siitä, miten asiaa käytiin tallin sisällä läpi.

– Günther taisi kertoa Nikitalle tämän olevan idiootti. Hän sanoi myös, ettei sellaista voi tehdä, se on täysin tuomittavaa. Nikita sai osakseen paljon kritiikkiä joka puolelta, ja se vaikutti häneen. Hän on 21-vuotias. Sellaisen kritiikkitulvan vastaanottamisen on täytynyt olla nuorelle miehelle vaikeaa.

– Toivottavasti hän on ottanut opikseen. Täytyy seurata, miten asiat etenevät.

Lue myös:

    Uusimmat