Onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia? Asiantuntija huolestuneille: "On myös hyvä muistaa, että seksuaalista nautintoa..."

Onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia? 2:33
Onko jokaisella miehellä erektio-ongelmia, ja minkä kokoinen on "normaali penis"?

Onko jokaisella miehellä erektio-ongelmia, ja minkä kokoinen on "normaali penis"? Entä kenelle lantionpohjatreeni sopii? Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen vastaa.

Se, miten oma alapää toimii, ja onko se kooltaan riittävä, pyörii kysymyksenä monien mielessä. Onko koolla väliä -keskustelu velloo edelleen siitä huolimatta, että esimerkiksi keskivertopeniksen koosta on monissa maissa tehty tutkimuksia.

Se, montako senttiä housuissa lepää, ei Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikaisen mielestä kuitenkaan ole oleellista.

– Senttimääriä toki löytyy. Peniksen kokoon liittyvä keskustelu on kuitenkin aika yhdyntäkeskeistä, hän sanoo.

Videolla keskustellaan siitä, onko jokaisella miehellä erektio-ongelmia, ja minkä kokoinen on "normaali penis".

"Kaikkien kannattaisi tehdä lantionpohjalihasten harjoituksia"

Jos penis tuntuu liian pieneltä tai suurelta, asiaa voi korjata seksiasennoilla. Joissain asennoissa nainen esimerkiksi pystyy paremmin jännittämään lantionpohjalihaksia. Niiden harjoittamista Lavikainen suosittelisi kaikille.

– Kyllä sanoisin, että kaikkien kannattaisi tehdä lantionpohjalihasten harjoituksia. Niitä puristamalla ja rentouttamalla nainen saa itse nautintoa seksistä ja se voi myös kumppanille tuntua paremmalta, Lavikainen sanoo.

– On myös hyvä muistaa, että seksuaalista nautintoa voi tuottaa ja saada monilla muillakin tavoilla kuin yhdynnällä, hän muistuttaa.

Onko lantionpohjatreenistä hyötyä seksissä? 1:01
Onko lantionpohjatreenistä hyötyä seksissä?

Lue myös:

    Uusimmat