Kobe Bryantin onnettomuus aiheutti tv-tuottajalle kaamean tilanteen: Oman sarjan kyseenalainen kohtaus muuttui kertaheitolla täysin sopimattomaksi – "Menimme liian pitkälle"

NBA-legenda Kobe Bryantin kuolemaan johtanut helikopteriturma pakotti yhdysvaltalaisen Comedy Central -kanavan poistamaan erään animaatiosarjan jakson arkistoistaan.

Comedy Central esitti Legends of Chamberlain Heights -animaatiosarjaa kahden tuotantokauden ajan vuosina 2016–17. Aikuisille suunnatusta, humoristisesta sarjasta nähtiin kaikkiaan 20 jaksoa.

Sunnuntaina sattunut, yhteensä yhdeksän ihmisen kuolemaan johtanut helikopterionnettomuus asetti niistä yhden hyvin kyseenalaiseen valoon.

Ensimmäisen tuotantokauden End of Days -jaksossa sattuu helikopterionnettomuus, jossa Los Angeles Lakersin väreihin – keltaiseen ja violettiin – maalattu helikopteri syöksyy maahan.

Hetkeä myöhemmin kopterista kömpii ulos vaikeroiva hahmo, jolla on näyttävä pokaali molemmissa kainaloissaan. Kyseessä on NBA-finaalien arvokkaimmalle pelaajalle jaettava palkinto, jonka Bryant voitti vuosina 2009 ja 2010.

Onnettomuuspaikalla ovat sarjan keskeisimmät hahmot Jamal, Milk ja Grover.

– Voi paska, se on Kobe Bryant, Jamal tokaisee.

– Auttakaa minua, Bryantin hahmo vastaa.

– Ojenna pokaalit minulle, niin autamme sinut ulos, Jamal vastaa.

– Ojenna? kuuluu Bryant-hahmon viimeinen kommentti ennen kuin kopteri räjähtää.

Kohtaus on puhuttanut ihmisiä sunnuntain onnettomuuden jälkeen, ja yksi sarjan tuottajista, Josiah Johnson, julkaisi tiistaina Twitter-tilillään oman anteeksipyyntönsä.

Johnsonin mukaan kohtauksen vitsi liittyi ojenna-sanaan, joka on englanniksi pass. Urheilussa pass tarkoittaa syöttämistä.

– Ideana oli korostaa Koben mainetta olla syöttämättä. Menimme yrityksessämme liian pitkälle, Johnson kirjoitti.

– Kohtauksen käsikirjoittajiin lukeutui niin Koben, LeBron Jamesin kuin Michael Jordaninkin ihalijoita. Sen ei ollut tarkoitus olla minkäänlainen ennustus tulevasta. Niille, jotka eivät tunne sarjaa, haluan sanoa, että olimme ylpeitä siitä, ettemme piitanneet paskaakaan. Teimme komediaa, joka meni toistuvasti yli ymmärryksen. Kuultuani Koben kuolemasta olin välittömästi yhteydessä Comedy Centraliin ja pyysin heitä poistamaan jakson. Otan täyden vastuun huonosta arvostelukyvystämme ja esitän syvimmät surunvalitteluni niille, joita tämä tragedia on koskettanut.

Comedy Central kertoi jakson poistamisesta jo sunnuntaina Legends of Chamberlain Heights -ohjelman tilillä.

– Kunnioituksesta Kobea ja hänen perhettään kohtaan olemme poistaneet sen kohtauksen, ja toivomme, että ette jaa sitä. Levätkää rauhassa, Kobe, Gianna (Bryantin 13-vuotias tytär) ja kaikki muut, jotka kuolitte onnettomuudessa.

Helikopteri oli Bryantille tärkeä kulkuväline jo hänen vuonna 2016 päättyneen uransa aikana. Bryant halusi minimoida Los Angelesin massiivisissa ruuhkissa viettämänsä ajan ja toisaalta maksimoida hetket perheensä parissa.

Lue myös:

    Uusimmat