Surun murtama LeBron James pysäyttävässä muistokirjoituksessa Kobe Bryantille: "Lupaan jatkaa perintöäsi" – NBA:n päätös osoitti tilannetajua

Kobe Bryantin, tämän 13-vuotiaan tyttären sekä seitsemän muun kuolema helikopteriturmassa Suomen aikaa sunnuntai-iltana järkytti urheilevaa maailmaa laajasti. Bryantin läheinen ystävä ja pitkäaikainen kilpakumppani LeBron James julkaisi varhain tiistaiaamuna koskettavan muistokirjoituksen edesmenneestä legendasta.

James ohitti BryantinNBA:n kaikkien aikojen pistetilastossa vain päivää ennen traagista onnettomuutta. Kaksikko pelasi vuosien varrella yhdessä esimerkiksi kahdessa Yhdysvaltojen kultaa voittaneessa olympiajoukkueessa vuosina 2008 ja 2012.

– En ole valmis, mutta annetaan mennä. Yritän kirjoittaa tähän julkaisuun jotain, mutta joka kerta, kun yritän aloittaa, alan itkeä ajatellessani sinua, Gigiä ja ystävyyttä, sidettä, veljeyttä välillämme, LeBron kirjoittaa.

Juttu jatkuu Instagram-julkaisun jälkeen.

– Kuulin kirjaimellisesti äänesi sunnuntaiaamuna ennen lähtöäni Philadelphiasta takaisin Los Angelesiin. En miettinyt pientä hetkeäkään, että se voisi olla viimeinen keskustelumme.

– Lupaan jatkaa perintöäsi. Merkitset niin paljon meille täällä ja koko Lakers-perheelle.

Lakersin ja Los Angeles Clippersin oli määrä kohdata Suomen aikaa keskiviikkoaamuna kello 05.00. NBA on kuitenkin päättänyt siirtää ottelun ajankohtaa tuonnemmaksi.

– Päätös tehtiin kunnioituksesta Lakersin organisaatiota kohtaan, joka suree syvästi Lakers-legenda Kobe Bryantin, tyttärensä Giannan ja seitsemän muun ihmisen traagista menetystä sunnuntain helikopteriturmassa, sarjan tiedotteessa kerrottiin

Lue myös:

    Uusimmat