Mainos

Klassisen musiikin huippuja koolla Oulussa

Oulun musiikkijuhlat kokoavat tämän viikon ajan huippunimiä ja klassisen musiikin ystäviä Pohjois-Suomeen. Muutaman vaikean vuoden jälkeen pohjoisella musiikkijuhlalla menee hyvin. Mm. kiinalaisen kapellimestarin ja säveltäjän Jin Wangin maailman kantaesitys saa ensi-iltansa Oulussa.

Viime vuoden yleisömenestyksen ansiosta tänä vuonna on uskaltauduttu lisäämään konserttien määrää ja tuomaan esille myös erilaisempaa musiikkia. Erityisen kiinnostuneena pohjoisen musiikki-ihmiset odottavat kiinalaisen kapellimestari-säveltäjä Jin Wangin teosta, Impressions of Finland II, joka saa maailman ensi-iltansa Oulussa torstai-iltana.

Oulun kaupunginorkesteri aloitti harjoittelun Jin Wangin johdolla eilen.

Jin Wang on kuuluisaa kiinalaista muusikkosukua, ja hänelle Sibelius tuli tutuksi jo pikkupoikana. Erityisesti pohjoinen Suomi korostuu uudessa sävellyksessä, ja Jin Wangin mielestä on ollut hauska yhdistää kiinalaista musiikkia suomalaisuuteen.

Kiinasta lähtenyt 37-vuotias maestro asuu nykyisin Wienissä, ja työskentelee eri puolilla Eurooppaa - mm. vierailevana professorina Ruotsissa.
(MTV3)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.