Mainos

KKO: Vakuutusyhtiön pitää palauttaa perimiään maksuja

Eläkevakuutusyhtiö Skandia Lifen on palautettava perimiään kuluja, joista se ei antanut asiakkaalle riittävän selvästi tietoa etukäteen. Korkein oikeus (KKO) antoi asiasta ennakkoratkaisun tänään.

Asian oikeuteen vienyt nainen teki eläkevakuutussopimuksen Skandian kanssa keväällä 1998. Yhtiö peri säästöistä yhden prosentin hallinnointikulua, mikä pienensi sijoitusta merkittävästi. Kuluttajaviraston mukaan vaikutus saattoi olla kymmeniä tuhansia euroja.

Ennen sopimuksen tekemistä nainen oli saanut vakuutusyhtiöltä tuoteselosteen sekä esitteen, joissa hallinnointikulu oli mainittu. Naisen mukaan sopimustarjous oli kuitenkin laadittu niin, että siitä ei voinut havaita kulun todellisia vaikutuksia. Yhtiön mukaan tiedot oli annettu lain vaatimalla tavalla.

KKO asettui naisen kannalle - kuten aiemmin myös Helsingin käräjäoikeus ja hovioikeus. Vaikka hallinnointikulu oli mainittu tuoteselosteessa ja esitteessä, niissä ei tarkemmin käsitelty tai havainnollistettu kulun vaikutuksia. Sen vuoksi vakuutuksen markkinointi oli puutteellista.

Ratkaisu syntyi äänestämällä. Kaksi asian ratkaisseista viidestä oikeusneuvoksesta olisi tuominnut jutun Skandia Lifen hyväksi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.