Mainos

Kiviniemi puheenjohtajakisasta: Tahdon yhdistää keskustan

Keskustan puheenjohtajaehdokkaaksi asettunut hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi haluaa yhdistää keskustan "linjalle, joka eheyttää Suomen ja luotsaa sen ulos lamasta."

Kiviniemi toteaa tiedotustilaisuudessa, että ehdokkuus on sekä velvollisuus että oikeus.

- Olen ehdolla keskustan puheenjohtajaksi. Ehdokkuudesta seuraa suoraan myös se, että olen valmis kaikkiin niihin tehtäviin, joita keskustan puheenjohtaja saa hoidettavakseen – myös pääministeriksi, Kiviniemi sanoo.

Hän kertoo päättäneensä ehdokkuudestaan lopullisesti 22. joulukuuta, jolloin pääministeri Matti Vanhanen ilmoitti, ettei enää tavoittele jatkokautta. Kivineimen mielestä on tärkeää, että sekä puolueen puheenjohtajan että pääministerin tehtävät ovat samalla henkilöllä.

- Ilman muuta tästä asiasta pitää olla yhteisymmärrys eduskunnassa ja ilman muuta myös hallituspuolueiden kanssa. Pääministerin tehtäviin astuminen ei ole mikään puheenjohtajaehdokkaiden ilmoitusasia, sanoo Kiviniemi.

41-vuotias Kiviniemi myös listaa kokemustaan politiikasta.

- Iästäni huolimatta olen ollut melko pitkään mukana poliittisessa työssä sekä järjestötyön että poliittisen vaikuttamisen kautta. Vuosikymmenen nyt vaihtuessa minulla alkaa neljäs vuosikymmen yhteiskunnallista toimintaa.

Kiviniemi kertoo saaneensa paljon yhteydenottoja, joissa häntä on pyydetty ehdokkaaksi.

- Niin se vain on, että kun asettuu ehdolle niin tulee joko valituksi tai sitten ei tule. Pitää uskaltautua asettua ehdolle ja juuri sen palautteen takia uskon, että en nyt kuitenkaan ihan kahteen ääneen tule jäämään, Kiviniemi hymyilee.

Kiviniemi ei aio ottaa puoluesihteerin nimeen kantaa, vaan jättää kaikki henkilövalinnat puoluekokousedustajille.

Ennen Kiviniemeä kisaan on ilmoittautunut vain ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen.

(MTV3)

Katso Eeva Lehtimäen juttu

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.