Kivi osui kuorma-auton säiliöön – satoja litroja öljyä valui maahan luonnonsuojelualueella Saimaalla

Mikkelin Anttolassa Neitvuoren luonnonsuojelualueella on valunut maaperään 300–400 litraa dieselöljyä, Etelä-Savon pelastuslaitokselta kerrotaan. Vuoto tapahtui alkuillasta, kun kuorma-auton säiliöön osui kivi.

Onnettomuuspaikalta on noin 20 metriä Saimaan rantaan. Vesistössä ei ole vielä näkynyt öljyä, kertoo päivystävä palomestari Eero Aho. Pelastuslaitos on varmuuden vuoksi puomittanut rannan öljypuomilla 

Onnettomuuskohteeseen on hälytetty myös kuorma-auto ja kaivinkone.

–  Heti kun pääsee kohteeseen, kaivinkone rupeaa raapimaan pilaantunutta maa-ainesta kuorma-auton kyytiin, ettei öljy pääse syvemmälle maaperään, Aho kertoo.

Ahon mukaan pelastuslaitos pääsi paikalle verrattain nopeasti, eikä öljyä ehtinyt vesistöön ojia myöten, joihin sitä oli valunut.

Torjuntatoimet jatkuvat Ahon arvion mukaan ainakin aamuun asti. Paikalle on pyydetty myös ympäristöasiantuntija arvioimaan onnettomuuden vakavuutta.

–  Onhan se tietysti aina vakava ympäristöonnettomuus, jos 300–400 litraa valuu maaperään, etenkin luonnonsuojelualueella ja Saimaan rannassa, Aho kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja