Mainos

Kirkot pommi-iskujen kohteena Irakissa

Bagdadissa neljä pommia räjähti peräjälkeen neljän kristillisen kirkon lähistöllä. Iskut ovat vaatineet suuren määrän uhreja.

Kristilliset kirkot olivat kuuden pommi-iskun kohteena Irakissa tänään. Hallituksen edustajan mukaan pommi-iskut vaativat "valtavan määrän uhreja".

Bagdadissa neljä pommia räjähti peräjälkeen neljän kirkon lähistöllä. Myös maan pohjoisosassa Mosulissa pommi-iskujen kohteena oli kaksi kirkkoa. Pommi-iskujen uhreista ei ollut heti tarkkaa tietoa. Bagdadissa kahdessa ensimmäisessä räjähdyksessä kuoli kaksi ja haavoittui 15 ihmistä.

Iskujen tähtäimessä näytti olevan maan kristitty vähemmistö. Valtaosa maan 800 000 kristitystä asuu Bagdadissa. Mosulissa räjäytettiin pommi myös poliisiaseman edustalla. Poliisin ja sairaalalähteiden mukaan räjähdyksessä kuoli kymmenen ja haavoittui 48 ihmistä. Osa uhreista poliiseja ja osa siviilejä.

Silminnäkijöiden mukaan vartijat käskivät poliisin tarkastuspistettä kohti ajanutta autoa pysähtymään. Kun kuljettaja ei totellut kehotusta, poliisit ampuivat hänet ja auto räjähti noin 20 metrin päässä poliisiasemasta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

(Kymmenen uutiset 01.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.