Mainos

Kirkkonummen ex-kärkipäättäjää epäillään lahjusrikoksesta

Länsi-Uudenmaan poliisi epäilee Kirkkonummen entistä kärkipäättäjää törkeästä lahjusrikoksesta, lahjusrikoksesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. 

Kyse on tontti- ja asuntokaupoista rakennusyhtiön ja päättäjän lähipiirin välillä. Poliisi epäilee, että kaupoilla on annettu epäillylle huomattava lahja tai muu etu samaan aikaan, kun hän on toiminut Kirkkonummen kunnanhallituksessa ja -valtuustossa puheenjohtajana. Hän oli mukana päättämässä rakennusyhtiön omistamien maiden kaavoituksesta.

Tutkitut tapaukset ajoittuvat vuosiin 2003-2012. Epäiltyinä on myös kaksi muuta: rakennusyhtiön vastuuhenkilö sekä päättäjän lähipiirin kuuluva. He kaikki kiistävät epäilyt.  

Tutkinnanjohtaja Kari Siivon mukaan päättäjä olisi vuonna 2006 myynyt Kirkkonummella sijaitsevasta tontista osuutensa lähipiirilleen, minkä jälkeen tontti myytiin rakennusyhtiölle ylihintaan. Ylihinnaksi on arvioitu vähintään 60 000 euroa. Tämän lisäksi rakennusyhtiö olisi vuonna 2007 myynyt päättäjälle ja tämän lähipiirille asunnon alihinnalla. Poliisi epäilee alihinnaksi vähintään 90 000 euroa.

Tutkinnassa ei havaittu, että kunnanvaltuuston tai -hallituksen päätöksenteossa kaavoituksesta ja maankäyttösopimuksista olisi toimittu normaalista poikkeavasti.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.