Mainos

Kirkkohallitus suosittelee Teosto-maksuja

Kirkkohallitus suosittelee seurakunnille Teosto-maksujen maksamista. Kirkkohallitus suositteli tämänpäiväisessä kokouksessaan, että seurakuntien tulisi alkaa maksaa Teostolle eli Säveltäjäin tekijänoikeustoimistolle korvausta suojatun musiikin esittämisestä. Korvausta on tarkoitus maksaa ensi vuonna aiemmin neuvotellun sopimuksen mukaisesti eli 25 penniä seurakuntalaista kohden.

Seurakunnat järjestävät keskimäärin 20 Teosto-maksun alaista musiikkitilaisuutta vuodessa. Varsinaisten musiikkitilaisuuksien lisäksi korvausta suositellaan maksettavaksi myös muista tilaisuuksista, joissa käytetään suojattua musiikkia. Tällaisia ovat esimerkiksi maksulliset kerhot, jumpat, musiikkileikkikoulut, leirit ja retket. Sopimus ei koske jumalanpalveluksen yhteydessä esitettyä musiikkia eikä maksuttomia tilaisuuksia, joissa teosten esittäminen ei ole pääasia.

Kirkkohallituksen suositus koskee ensi vuotta. Silloin Teosto ja kirkkohallitus aikovat myös selvittää, paljonko suojattua musiikkia seurakunnissa esitetään. Kirkkohallituksella on entuudestaan sopimus Kopioston kanssa suojatun aineiston kopioinnista. Nämä korvaukset maksetaan keskitetysti kirkon keskusrahaston varoista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.