Mainos

Kirjailija Tuula Sariola kiistää haamukirjoittajan käytön

Eilisessä Kaleva-lehdessä kustantamo Myllylahden toimitusjohtaja väitti, että 17 rikosromaanin oikea kirjoittaja olisi Sariolan pariskunnan perhetuttu, toimittaja Ritva Sarkola.

Eilen Kaleva-lehdessä suomussalmelaisen kustantamo Myllylahden toimitusjohtaja Mauno Moilanen väitti, että Tuula Sariolan kirjat on kirjoittanut mäntyharjulainen toimittaja Ritva Sarkola. Sarkola vahvisti väitteen tänään Ilta-Sanomissa.Tuula Sariola on vuonna 1985 kuolleen kirjailija Mauri Sariolan leski.

STT:n haastattelema Sariola kertoo, ettei ole harkinnut oikeustoimiin ryhtymistä. Hän toivoo, että kaikki selviää keskustelemalla.

Iltapäivälehden jutussa Sarkolan kerrotaan esitelleen hallussaan olevia Sariolan kirjojen käsikirjoituksia.

-Olisivat tulleet tänne minun luokseni katsomaan. Erilaisia käsikirjoitusversioita on kasoittain esimerkiksi kesäpaikassani Sammatissa, Sariola sanoo.

-Ritvalla on toki niitä myös. Hän on auttanut minua hyvin paljon jokaisen kirjani kanssa, stilisoinut niitä, auttanut taustatietojen tarkistamisessa, haastatellut ihmisiä. Monilla kirjailijoillahan on tällaisia tausta-apuvoimia.

Väitteiden mukaan Ritva Sarkola olisi alkanut kirjoittaa Tuula Sariolan nimellä pelastaakseen tämän pulasta. Tuula Sariolan väitetään kertoneen perättömästi, että hän omistaisi miehensä Mauri Sariolan kuoleman vuoksi kesken jääneen käsikirjoituksen. Sarioloiden perhetutun Sarkolan väitetään kirjoittaneen Murha Sammatissa -teoksen kahdessa viikossa.

Tuula Sariolan kustannustoimittajana alusta alkaen, vuodesta 1989 saakka toiminut Paula Pesonen sanoo, ettei minkäänlaisesta Mauri Sariolan keskeneräisestä käsikirjoituksesta ei ole ollut Tuula Sariolan aloittaessa uransa Gummeruksen kirjailijana. Myös Tuula Sariola kiistää keskeneräisen käsikirjoituksen olemassaolon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.