Kimi Räikkösen tallikaveri järjesti Imolassa näytöksen, urakointi hotellihuoneessa kannatti – "Mukana oli onneakin"

Jos Kimi Räikkönen ihastutti avauskierroksellaan Portimäon radalla, samaa voi sanoa Antonio Giovinazzista Imolassa.

16. ruudusta matkaan ampaissut Räikkönen nousi Portugalin GP:n ensimmäisellä kierroksella yhdeksän sijaa ylöspäin. 20. ruudusta Emilia Romagnan GP:hen startannut Giovinazzi nousi kuusi sijaa.

Giovinazzi ohitti jo lähtökiihdytyksessä Williamsin Nicholas Latifin. Kolmosmutkasta ulos tullessaan hän ohitti Haasin Romain Grosjeanin ja Racing Pointin Lance Strollin. Seitsemännen mutkan ulostulossa Giovinazzi ohitti vielä Haasillaan pyörähtäneen Kevin Magnussenin ja tallikaverinsa Räikkösen.

– Uskomaton ensimmäinen kierros, Giovinazzi iloitsi Autosportin mukaan.

– Tein lauantaina illalla aika paljon töitä katsomalla startteja Formula Renault’sta, Formula 4:stä, käytännössä kaiken, mitä minulla oli koneellani. Sitten löin sen kaiken yhteen ykköskierroksella. Mukana oli vähän onneakin, ja lopputulos oli tuossa.

Giovinazzi oli ainoa kuljettaja, jolla oli startissa alla täysin uudet pehmeät renkaat.

Italialainen ajoi kilpailun läpi yhdellä pysähdyksellä ja oli maalissa kymmenes, yhden sijan Räikkösen takana. Nousua tuli kaikkiaan kymmenen sijaa, Räikkösellekin yhdeksän. Kyseessä oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Alfa Romeo sai molemmat kuljettajansa pisteille.

Lue myös:

    Uusimmat