Kimi Räikkösen ratkaisu surettaa Bernie Ecclestonea – suomalaiskonkari oli ainoana immuuni ikävälle F1-ilmiölle: "Se on ongelma"

Entinen F1-moguli Bernie Ecclestone harmittelee sitä, miten formulakuskit ovat nykyään niin robottimaisia, toisin kuin vastikään uransa lopettanut Kimi Räikkönen.

Saksalaiselle Sport1.de-sivustolle haastattelun antanut brittimiljardööri Bernie Ecclestone, 91, ylistää uransa viime kauteen päättänyttä Kimi Räikköstä.

Ecclestonen mukaan formula ykkösissä tullaan ikävöimään vähäpuheista suomalaiskonkaria.

– Kimi on henkilönä super tyyppi. Kuljettajana hän on kilvanajaja. Hän on sellainen kuin pitääkin: hän kilpailee, eikä välitä hirveästi muista. Itse asiassa hän sanoo muille oman mielipiteensä.

– Uskoakseni yhtään kimiä ei ole enää jäljellä. Se on ongelma, Ecclestone murahtaa.

Ecclestonen mukaan kuljettajat ovat muuttuneet yhä enemmän toistensa kaltaisiksi lausuntoautomaateiksi, joilla ei tunnu olevan omaa tahtoa.

– Heistä kaikista on tullut todella paljon robotin kaltaisia. He kuuntelevat ja tekevät niin kuin heille kerrotaan sen sijaan, että he tekisivät sen, mitä itse pitävät oikeana, Ecclestone tuumaa.

Räikköstä ei välttämättä nähdä formulavarikolla hetkeen, sillä 19 kauden jälkeen ajohanskat naulaan ripustanut Jäämies on ilmoittanut keskittyvänsä jatkossa vain vapaa-aikaan ja kotona perheen kanssa oleskeluun.

– Ajaminen oli ainoa asia, josta todella pidin formuloissa! Voi olla, että en astu jalallani enää koskaan formulavarikolle. Formula ykköset eivät koskaan ollut tärkeintä elämässäni. Minulla on aina ollut jotain muuta tärkeämpää, Räikkönen totesi Sport Bildille viime viikolla julkaistussa haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja