Bernie Ecclestonelta tyly kommentti Kimi Räikkösen lopettamisuutiseen – Jäämiehen jäähyväiskiertue sapettaa: "Ei pitäisi olla tällaista"

F1-sarjaa rautaisella otteella yli 40 vuoden ajan johtanut Bernie Ecclestone osasi monien muiden tavoin odottaa Kimi Räikkösen aiemmin tällä viikolla kertomaa lopettamisuutista. Ecclestonen suhtautuminen siihen oli kuitenkin, no, ecclestonemainen.

Räikkösen ennätyksellisen mittavaa uraa on jäljellä enää yhdeksän osakilpailun verran, sikäli kun hän pääsee osallistumaan ensi viikonlopun Italian GP:hen.

Ecclestonea tämä ei kuitenkaan miellytä. Asia käy selväksi hänen sveitsiläiselle Blick-lehdelle antamistaan lausunnoista.

Ecclestonen mukaan olisi parempi, mikäli uransa lopettamisesta kertova kuljettaja lopettaisi välittömästi – niin kuin Niki Lauda teki ajaessaan Ecclestonen omistamassa Brabham-tallissa.

– Jos joku haluaa lopettaa tämän vaarallisen lajin, silloin ei pitäisi olla tällaista lähtölaskentaa: vielä kymmenen kisaa, vielä yhdeksän kisaa... Pitää lähteä välittömästi ennen kuin loukkaantuu, Ecclestone sanoo.

Lauda lopetti uransa ensimmäisen kerran, kun kauden 1979 toiseksi viimeinen GP-viikonloppu oli käynnissä Kanadassa. Syy lopettamiselle oli se, ettei Lauda halunnut enää "ajaa ympyrää".

Ecclestonen mukaan Lauda olisi halunnut ajaa tuolloin kauden loppuun, mutta hän suostutteli tämän lopettamaan välittömästi.

Toisin kuin Räikkönen tällä kertaa, Lauda palasi ykkösiin vielä vuosiksi 1982–1985 McLarenilla ja voitti vuonna 1984 kolmannen maailmanmestaruutensa.

Lue myös:

    Uusimmat