Eläköitynyt Kimi Räikkönen omalaatuisessa haastattelussa – "Mihin muualle sitä pissaisi?"

Saksalainen Bild on haastatellut F1-sarjasta eläkkeelle siirtynyttä Kimi Räikköstä. Haastattelussa hypättiin niin sanotusti myös laatikon ulkopuolelle, kun asialistalla oli muun muassa suomalaislegendan virtsaamistottumukset. 

Milloin Kimi Räikkönen virtsasi edellisen kerran puutarhaansa?

– En tiedä tarkkaa päivää, mutta ei siitä kauan ole, Räikkönen vastaa kysymykseen heti artikkelin alussa.

Bild viittaa tällä kertomukseen Räikkösen elämäkerrassa. Suomalaisella oli nimittäin tapa helpottaa oloaan perheensä pihamaalla. Yleistyykö tämä tapa taas eläkepäivillä?

– Totta kai, se on luonnollista minulle. Kun olin lapsi, perheemme talossa ei ollut vessaa. Mihin muualle sitä pissaisi? Luonnollisesti jatkan tätä. Ei minulla ole ongelmaa sen suhteen. Teen niin, jos minun täytyy. 

Päätettyään uransa joulukuussa Räikkönen on sosiaalisen median julkaisujen perusteella lomaillut ahkerasti perheensä kanssa. Suomalainen toteaakin Bildille, että nauttii nyt siitä, että loma on lomaa. Takaraivossa ei jyskytä enää paluu F1-kiireiden pariin. 

– En halua tehdä mitään suunnitelmia (eläkepäiville). Lapseni haluavat koiran, mutta emme ole vielä päättäneet mitään. Ehkä he tyytyvät siihen, että vietän nyt enemmän aikaa kotona heidän kanssaan. 

Räikköseltä tiedusteltiin myös sitä, että nähdäänkö tulevaisuudessa F1-sarjassa toisen polven Räikkönen. Varsinkin Räikkösen Robin-poika on kiinnostunut erilaisista menopeleistä ja kokeillut kaikenlaista.

– En tiedä. Poikani tai tyttäreni ei ole pakko ajaa kilpaa. Heidän pitää tehdä vain sitä mitä haluavat. Kuten minä tein. 

Räikkönen, 42, ehti startata F1-sarjassa 349 kilpailuun. Hän voitti maailmanmestaruuden Ferrarilla vuonna 2007. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja