Kimi Räikköseltä lupaavaa tekstiä – Ferrariin liittyvästä murheenkryynistä positiivisia uutisia

Kimi Räikkönen hyökkäsi radalle heti Bahrainin talvitestien alkuhetkillä. Poikkeuksellisissa olosuhteissa ajettavat testit ovat saaneet lisäväriä muun muassa hiekkamyrskystä. Alfa Romeon suomalaiskuskin Räikkösen mukaan ensituntuma Ferrarin uudesta moottorista oli lupaava.

Räikkösen aamupäivän paras hyväksytty veto oli 1.33,320, millä hän jäi hieman yli sekunnin (+1,117) kärkiajan tehneestä McLarenin Daniel Ricciardosta.

Suomalaiskuski ehti myös kohauttaa testiseuraajia haamuajalla. Räikkösen auton rikkoontunut lähetin tarjosi suomalaiselle yli 20 sekuntia muita nopeamman noteerauksen.

Räikkösen mukaan Bahrainin haastavat olosuhteet loivat lisää epävarmuuksia testien todellisuuden ylle.

– Olosuhteet olivat tuulen takia aika vaikeat, joten on vaikea sanoa, että missä menemme edelliseen autoon verrattuna. Joissain paikoissa auto tuntui aika hyvältä, ja tuulen takia joissain paikoissa oli vähän vaikeaa. Mutta se on sama kaikille, Räikkönen pyöritteli.

Räikkönen sai samalla ensituntumaa Ferrarin rakentamasta uudesta moottorista, jonka pitäisi olla ennakkoraporttien mukaan selvästi parempi kuin italialaisyhtiön viime vuoden tuotteen. Kaudella 2020 Ferrarin heikon moottorin iskukyky heijastui suoraan myös Alfa Romeon ja toisen asiakastallin Haasin iskukykyyn.

– On mahdotonta verrata siihen, mitä ajoimme täällä viime vuonna tai eri olosuhteissa. Olen varma, että moottori on parempi, mutta samalla olen varma siitä, etteivät muut ole enää sillä tasolla, missä he olivat viime vuonna. Täytyy odottaa ensimmäistä kisaa ja katsoa sitten, että missä olemme. Mutta olen varma, että uusi moottori on askel eteenpäin, Räikkönen väläytteli.

Räikkösen mukaan testien perusteella on vielä mahdotonta sanoa sitä, onko Alfa Romeo mennyt eteenpäin viime vuoteen nähden. Eli, konkretian tasolla, Räikkönen ei osaa sanoa, että pystyykö talli taistelemaan pistesijoista kisa toisensa jälkeen.

– Toivottavasti. Ei minulla ole aavistustakaan siitä, mitä muut tekevät. On hyödytöntä spekuloida. Yritämme tehdä parhaamme, ja katsotaan sitten parin viikon päästä, että missä mennään, Räikkönen totesi, viitaten kauden avauskisaan, joka ajetaan testien näyttämöllä Bahrainissa.

Lue myös:

    Uusimmat