Kimi Räikkönen töpeksi aika-ajoissa: "Tällaista siitä seuraa"

Alfa Romeo sai Portugalissa molemmat autonsa toiseen aika-ajo-osioon. Antonio Giovinazzi löi Kimi Räikkösen selvällä erolla.

Giovinazzi lunasti itselleen 12. sijan, Räikkönen oli 15:s. Kaksikon ero oli 0,596 sekuntia Giovinazzin hyväksi.

Ero tuli siitä, että Giovinazzi paransi aikaansa toisessa osiossa kierros kierrokselta, Räikkösen parhaaksi ajaksi jäi keskikovilla renkailla ajettu ensimmäinen veto.

– Tämä ei ollut sitä, mitä odotin, mutta tämän sain. Viimeisellä pehmeällä rengassetillä molemmat kierrokset menivät pilalle. Ajoin molemmilla kierroksilla yhden mutkan leveäksi, ja tällaista siitä seuraa, Räikkönen manasi.

Räikkönen ja Giovinazzi ajoivat toisen aika-ajo-osion lopussa kaksi aikakierrosta samoilla renkailla. Kierrosten välissä oli yksi hitaampi kierros.

Näistä aikakierroksista ensimmäisellä Räikkönen teki virheen toisessa sektorissa, jälkimäisellä aikakierroksella virhe sattui viimeisessä sektorissa.

Kun laskee Räikkösen parhaat sektorit yhteen, ajaksi tulee 1:19,237. Se on 0,021 sekuntia hitaampi kuin Giovinazzin kierrosaika. Giovinazzin parhaat sektorit yhdistelemällä kierrosajaksi tulisi 1:19,113, joka ei sekään olisi aivan riittänyt 11. sijaan.

Räikkönen lähtee sunnuntain kilpailuun yhden pykälän verran paremmasta lähtöruudusta kuin vuosi sitten, jolloin hän nousi ensimmäisellä kierroksella yhdeksän sijaa. Hän ei usko, että vastaavaan nousuun olisi tällä kertaa mahdollisuuksia.

– Vähän epäilen, koska jos olosuhteet ovat normaalit, kuivat, se on mahdotonta. Kisasta ei tule helppo, mutta se on sama kaikille. Teemme kaikkemme, ja katsotaan sitten, mitä saamme.