Kimi Räikkönen sai vielä pitää F1-ennätyksensä – näin Max Verstappen riisti paalun Fernando Alonsolta

Tulosruutu 27.5: Max Verstappen löi Fernando Alonson täpärästi Monacon GP:n paalupaikkataistossa

Max Verstappen nappasi uransa ensimmäisen Monacon GP:n paalupaikan lyötyään aika-ajoissa Aston Martin -kuski Fernando Alonson äärimmäisen täpärästi. Tämän myötä Kimi Räikkönen sai ainakin vielä toistaiseksi pitää kuusi vuotta sitten Monacossa tekemänsä F1-ennätyksen.

Monet olivat jo jakamassa paalupaikkaa Alonsolle, kun Verstappen ajoi viimeisellä vedollaan pääsuoraa kohti maaliviivaa. Espanjalaiskuljettaja oli ollut seitsemää mutkaa aiemmin toisen sektorin päätteeksi 0,204 sekuntia Verstappenia edellä.

Mutta niin vain Verstappen alitti Alonson ajan 0,084 sekunnilla ja nappasi F1-uransa 23. paalupaikan. Tähän saakka Verstappen ja Alonso olivat tässä tilastossa tasoissa 22:ssa.

F1:n Twitterissä jakaman minisektoridatan perusteella Verstappen nitisti Alonson uima-altaan mutkayhdistelmien välissä olevan pienen suoranpätkän ja La Rascasse -mutkan ulostulon välisellä muutaman sadan metrin mittaisella osuudella. Alonso sai pääsuoralle paremmat vauhdit, mutta oli jo jäänyt liian kauas Verstappenin taakse.

Juttu jatkuu tviittiupotuksen jälkeen.

Alonson toistaiseksi viimeisin paalupaikka on vuoden 2012 Saksan GP:stä. Se, että hän nyt olisi lyönyt Verstappenin, olisi nostanut hänet F1-historian piikkipaikalle, kun mitataan, miten pitkä aika kahden peräkkäisen paalupaikan välissä on vierähtänyt.

Tilastoykkösenä on tällä hetkellä Räikkönen, jonka 16. paalupaikka tuli vuoden 2008 Ranskan GP:ssä ja 17. paalupaikka vuoden 2017 Monacon GP:ssä. Välissä vierähti 8 vuotta, 11 kuukautta ja kuusi päivää. Vuoden 2017 Monacon GP oli vuoden 2008 Ranskan GP:n jälkeen 169:s ajettu F1-osakilpailu.

Alonson vastaavat lukemat vuoden 2012 Saksan GP:stä lukien olisivat lauantaina olleet 10 vuotta, 10 kuukautta, kuusi päivää ja 217 ajettua F1-osakilpailua.

Sunnuntain kilpailussa Alonsolla on toki mahdollisuus riistää Räikköseltä toinen vastaava ennätys.

Räikkösen ensimmäisestä F1-voitosta (Malesia 2003) viimeiseen (USA 2018) kului ennätykselliset 15 vuotta, 6 kuukautta, 28 päivää ja 295 ajettua F1-osakilpailua.

Alonson kohdalla ensimmäisestä (Unkari 2003) tulee Monacon GP:ssä kuluneeksi 19 vuotta, 9 kuukautta, 4 päivää ja 375 F1-osakilpailua.

Lue myös:

    Uusimmat