Kimi Räikkönen innostui herkuttelemaan – loppuviikosta odotettu F1-hetki

Kimi Räikkösen jo yli 20-vuotinen F1-ura jatkuu viikonloppuna Bahrainissa, kun uusi kausi pyörähtää käyntiin. Räikkönen innostui herkuttelemaan tulevalla hetkellä, eli kauden korkkauksella Speedweekin haastattelussa.

41-vuotias Räikkönen aloitti F1-uransa 20 vuotta sitten kaudella 2001. Tuolloin hän hyppäsi Sauberin puikkoihin. Räikkönen on kaikkien aikojen kokenein F1-kuski, kun mukaan lasketaan ajetut osakilpailut.

Vaikka Räikkönen itse ei ole sen suuremmin tilastojen ystävä, Jäämies myöntää, että kauden avaushetkellä on oma painoarvonsa.

– Ensimmäinen kisa on aina spesiaalijuttu ihan jokaiselle kuljettajalle. Ihan yksinkertaisesti siksi, koska jokainen meistä kaipaa niin kovasti kisaamista talven aikana, Räikkönen sanoi Speedweekille.

– F1-autolla ajaminen on joka kerta hauskaa. Mutta kirsikka kakun päällä on se, kun pääsee ajamaan kilpaa rengas rengasta vasten, Räikkönen herkuttelee.

Tuleva viikonloppu antaa myös vastauksia sille, missä kukin talli menee kauden alkuvaiheilla. Räikkösen edustama Alfa Romeo oli viime kaudella vaikeuksissa Ferrarin heikkojen moottoreiden kanssa.

Tulevalla sesongilla Alfa Romeo yrittää päästä taas mukaan pistetaisteluun.

– Lauantain aika-ajon jälkeen tiedämme sen, missä menemme ja missä pahimmat kilpakumppanimme ovat. Tärkeintä on se, että keskitymme omaan juttuumme ja otamme kaiken irti autostamme, Räikkönen kertasi lähtöasetelmia.

Lue myös:

    Uusimmat