Mainos

Kilpakumppanin luistin viilsi pikaluistelijaa kasvoihin – ghanalaissyntyinen hymytyttö on olympiatoivo ja monen esikuva

2:52

Ghanalaistaustainen maahanmuuttaja edustaa Yhdysvaltoja kaukalopikaluistelussa. Maame Biney on ensimmäinen afrikkalais-amerikkalainen naispuolinen olympialaispikaluistelija, kertoo CNN.

Biney muutti Ghanasta Yhdysvaltoihin olleessaan 5-vuotias. Valmentaja Anthony Barthell tapasi lahjakkaan nuoren ensimmäistä kertaa tämän ollessa 11-vuotias.

– Maame on poikkeuksellisen lahjakas. Hän on pidempi ja vahvempi kuin ikätoverinsa ja yksikään toinen valmentamistani, mutta hänellä on vielä paljon korjattavaa tekniikassa, sanoo Barthell.

18-vuotiaana hänellä on edessään parhaimmillaan vielä jopa kolmet olympialaiset.

Maame ihastuttaa positiivisuudellaan

Urheilullisuuden lisäksi Maame ihastuttaa hymyllään ja positiivisuudellaan. Viime vuoden lopulla belgialaisluistelijan terä viilsi Maamea kasvoihin.

Huulesta leukaan tullut haava vaati tikkejä, mutta siitä huolimatta nuori urheilija säilytti huumorintajunsa. Sen sijaan hän päivitti Instagramiinsa kuvan lääkärikäynnistään.

– Pidän siitä, että saan ihmiset hymyilemään ja nauramaan. Jos hymyilet ja naurat se tarkoittaa, että olet onnellinen ja kun olet onnellinen… se on paras lahja, jonka voit antaa ympärillesi päivittäin, sanoo Maame CNN:n haastattelussa.

– Hänen naurunsa rauhoittaa kaikkia, sanoo valmentaja Barthell.

Jos joukkueen mieliala ei jostain syytä ole kohdillaan, saattaa Barthell murjaista vitsin, koska tietää, että ainakin Maamea naurattaa. Valmentajan mukaan se saa myös muiden mielialan kohenemaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.