Mainos

Kiinan uuden johtajan vaimo: Laulava armeijan kenraali

Kiinan uuden johtajan vaimon Peng Liyuanin tähtiloisto jätti pitkään Xi Jinpingin varjoonsa. Laulajatartähti ja armeijan kenraali Peng on esiintynyt 50 maassa. Lisäksi sopraano on laulanut kommunistisen puolueen ylistystä television uudenvuoden gaalalähetyksissä, joita katsovat sadat miljoonat ihmiset.

Peng liittyi armeijaan 18-vuotiaana tavalliseksi sotilaaksi, mutta hänestä tuli pian armeijan esiintyjä. Ihailijat ovat nimenneet Pengin pionikeijuksi, sillä laulajatar on kotoisin pioninkukista tunnetusta Shandongin maakunnasta.

Kiinan johtajien vaimot ovat pitkään pysyneet melko näkymättömissä. Maan nykyisen presidentin Hu Jintaon vaimo on seurannut presidenttiä ulkomaanmatkoille, mutta ei puhu julkisesti. Tsinghuan yliopiston ranskalaiskiinalaisen keskuksen johtaja Michel Bonnin arvioi, että Peng saattaa olla johtajan vaimona totuttua länsimaisempi.

– Hän voi antaa Xille vähemmän harmaan imagon kuin kiinalaisilla poliitikoilla yleensä on, Bonnin sanoo.

Sen sijaan kansallisen taideakatemian johtaja Zhang Yaojie uskoo, että Kiinassa johtajan vaimo säilyy aina arvoituksena.

Tuoreimmissa haastatteluissa 49-vuotias Peng on antanut itsestään kotikutoisen kuvan ja ylistänyt aviomiestään.

– Hän on mutkaton ja rehellinen, mutta hyvin mietteliäs, Peng sanoi miehestään kiinalaislehdessä.

Kotona Peng sanoo kokkaavansa miehensä lempiruokia auttaakseen miestään rentoutumaan. Hän kertoo nauttivansa yksinkertaisista asioista, kuten "pyöräilemisestä torille ja tinkimisestä myyjien kanssa".

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.