Mainos

Kookas mies ja merkillinen hymy – tällainen on Kiinan suurin johtaja

– Seitsemän kiiltävätukkaisen herran joukko asteli tänään julkisuuteen. Tuskin kukaan täällä kuitenkaan tietää, millaisia Kiinan uudet johtajat ovat. He haluavat pitää lähipiirinsä, varallisuutensa ja lastensa lukumäärän hyvin julkisuudelta piilossa, kuvaa MTV3:n kirjeenvaihtaja Petri Saraste Kiinasta.

Jotain kuitenkin tiedetään ja suurin kiinnostus kohdistuu tietenkin maaliskuussa työnsä aloittavaan presidenttiin, maan suurimpaan johtajaan Xi Jinpingiin.

– Hän on sellainen kookas mies, jolla on merkillinen hymy kasvoillaan. Arvoituksellisuutta lisää se, että Xi katosi kuukausi sitten reiluksi pariksi viikoksi julkisuudesta. Joidenkin tietojen mukaan hän olisi ollut selkäleikkauksessa, Saraste kertoo Radio Novan Enbuske ja Linnanahde Crew -ohjelmassa.

Presidentti ja uusi pääministeri Li Keqiang ovat Sarasteen mukaan maan historian nuorin ja koulutetuin johtokaksikko. Molemmilla tohtoriksi asti opiskelleilla miehillä on kaksoistutkinto ja he ovat opiskelleet muun muassa lakia, yhteiskuntatieteitä ja taloutta. He osaavat erinomaista englantia.

Saraste ei kuitenkaan usko, että mikään muuttuu Xin valtakaudella eli kymmenessä vuodessa.

– Xi Jinping ei ole mikään Kiinan Gorbatshov. Ei hän avaa Kiinaa yhtään sen enempää kuin aiemmatkaan johtajat. Vaikka johdossa tapahtui nuorennusleikkaus, johtajat ovat edelleen hyvin puolueuskollisia, Saraste arvioi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.